Cviklové trojuholníčky

Cviklové trojuholničky 150 g uvarenej cvikle 230 g celozrnnej špaldovej múky 50 g zmäknutého masla alebo maslo ghee 1 PL olivového oleja 2 ČL himalájskej soli 100 ml vody 2 hrste tekvicových semienok ľanové semienka sezamové semienka Uvarenú cviklu dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu. Pridáme špaldovú múku a spolu zmiešame. Vznikne veľmi hustá…

Details
figy so šunkou

Figy so šunkou a kozím syrom

Figy so šunkou a kozím syrom 2 zrelé figy,1 malý čertsvý kozí syr – 30g 2 ČL balzamového octu soľ,čerstvo pomleté čierne korenie 3 plátky šunky serrano – 40g 2 stonky bazalky   Figy opatrne umyjeme,osušíme,rozkrojíme na šestiny a spolu s kozím syrom poukladáme na tanier.Pokvapkáme balzamovým octom,troška osolíme a ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením……

Details

Ružová pomazánka

Ružová pomazánka

Ingediencie:

1 konzerva cíceru, 2 veľké mrkvy, 2 stredné cvikly, 300 g hummusu, 3 lyžice plnotučnej horčice, bylinky

Postup:

Cícer zlejeme a ošúpeme. Mrkvu a cviklu ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do mixéru. Rozmixujeme na hrubo a pridáme cícer.  Do zmesi pridáme hummus a horčicu a dochutíme bylinkami. Podávame s pečivom.

Cviklová polievka

Cviklová polievka

Ingrediencie:
1 až 2 cikly
½ avokáda
1 lyžička soli
1 hrnček šampiónov
štipka čierneho korenia
1 lyžička zázvoru
1,5 hrnčeka vody
Smotana na ozdobu

Príprava:

Všetky prísady rozmixujeme v mixéri 1-2 minúty. Pridáme teplú vodu, ktorá však nesmie prekročiť 42 stupňov Celsia. Polievku ozdobíme smotanou a oreganom.

Fit šalát

Fit šalát Ingrediencie: 2 mrkvy ½ červenej papriky 1 jablko ½ brokolice 30 g slnečnicových alebo píniových semiačok 2 lyžice olivového oleja 1 lyžicu medu alebo agáve 1 lyžička raw horčice ½ lyžice bylinkovej alebo morskej soli ½ hrnčeka raw horčice Príprava: Všetko, okrem ½ hrnčeka horčice, rozmixujeme v kuchynskom robote na stredne veľké kúsky.  Servírujeme…

Details

Medvedie šampióny

Medvedie šampióny

Ingrediencie:

10 šampiónov
½ pesta z medvedieho cesnaku alebo bazalkového pesta
čerstvá bazalka

Príprava:

Zo šampiónov odstránime nožičky a trochu vnútrajšku pomocou malého nožíka. Šampióny naplníme pestom a ozdobíme lístkom bazalky. Je možné vyrobiť ďalšie druhy s iným pestom a pod.

kurkumove rizoto

Kurkumové rizoto s prosciuttom

chutné rizoto s kurkumou - na kokosovom oleji orestujeme cibuľku a kurkumu, pridáme ryžu, podlievame zeleninovým vývarom a sústavne premiešavame. V závere pridáme lyžicu tamari omáčky a podľa potreby dochutíme. Ryžu dáme do formy a zatiaľ si na vedľajšej panvici zľahka orestujeme šunku, cibuľku, poprípade cesnak – poprekladáme kôpku ryže a doplníme listovou zelenininou alebo rukolou.…

Details
zdrave ranajky

Zdravé raňajky – ovsené kaše

Ovsená kaša s brusnicami pre ľudi v metabolic alebo v programe alternatíva : sojove mlieko, sojovy jogurt a ražné vločky 4 lyžice - ovsené vločky 5 lyžíc + 1 lyžička – kokosové mlieko 4 lyžice – grécky jogurt 1 a 1/2 lyžičky – chia semienka štipka – mletý klinček 2 lyžičky sladidla – med, stévia… 4 lyžice…

Details