Zahrievacie polievka

Zahrievacia polievka 2 šálky pokrájanej brokolice alebo karfiolu 1 avokádo alebo 1/2 šálky kešu alebo 3 lyžice mandľového masla 1/2 šálky naklíčené slnečnica 3-4 šálky teplej vody (nie vriacej) 1 lyžica panenského olivového oleja 2 lyžičky kajenského korenia (chilli) 1 lyžička Himalájske korenené soli “Africká Harisa” Všetky ingrediencie rozmixujte najemno. S ervírujte posypané čerstvou nakrájanou…

Details
gaspacho

Gazpacho

Gazpacho 4 šálky pokrájaných paradajok 1 menšia šalátová uhorka 1 veľká červená paprika 1 veľká červená cibuľa 1/4 šálky panenského olivového oleja 1/4 šálky citrónovej šťavy 5 strúčikov cesnaku lyžička rímskej rasce štipka Himalájske alebo morskej soli štipka čierneho korenia zväzok koriandra Všetky ingrediencie rozmixujte najemno okrem koriandra. Ten pokrájajte najemno a vmiešajte až do…

Details
spenatova omeleta

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta Potrebujeme: 2 vajcia , 5 hrstí listového špenátu, 1 cibuľu menšiu, soľ, pažítku a muškátový oriešok na dochutenie . Špenát jemne podusíme na olivovom oleji spolu s cibuľou, len do zmäknutia. Zatiaľ si na panvicu vylejeme dve vajcia , ktoré rozšľaháme vidličkou, posolíme morskou soľou, a vylejeme na panvicu. Na vrch poukladáme lyžicov špenátovu zmes s cibuľou…

Details
 Avokádo s miešanými vajíčkami

Zdravé raňajky – vajíčka s avokádom

Avokádo s miešanými vajíčkami Štart do nového dňa a zdravé raňajky na tanieri – bielkoviny a kvalitné tuky v podobe zdravého avokáda a vajíčok, ak máte dostupnosť k prepeličí – odporúčame práve tie – nakoľko neobsahujú cholesterol, ak nie aj slepačie sú fajn – sú zdrojom kvalitných aminokyselín a omega 3 kyselín. Sacharidy môžeme doplniť…

Details

Hovädzie mäso s brokolicou a hráškom

Hovädzie mäso s brokolicou a hráškom      1 porcia sviečkovice 1 polievková lyžica tamari omáčky 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru 2 lyžičky sezamového oleja 1 porcia brokolica 1 porcia zelených strukov mladého hrášku , /môže byť aj mrazený/ 1 polievková lyžica olivovového oleja na tepelnú úpravu 1 strúčik cesnaku 1/2 lyžičky rozomletého červeného korenia POSTUP…

Details
tofu_chudnutie

Tofu krém v cuketových závitkoch – zdravé a chutné jedlo.

Tofu krém na tisíc spôsobov. Dochádza vám inšpirácia, čo chutné zdravé pripraviť pod zub. Rastlinná bielkovina tofu alebo ešte lepšie tempeh je základom tohto receptu. Pridať doň môžete naozaj podľa fantázie korenia, bylinky, zeleninu, cesnak … zakaždým vyčarujete novú zaujímavú chuť. Pri hre s korením dokážete nádherne ovládať termiku jedla a teda po poradenstve a…

Details
cicer s paradajkami

Cícer s paradajkami

Cícer s paradajkami * cícer (najlepší je čerstvý, uvarený – nie konzerva ) * paradajky (môžu byť aj z konzervy, najlepšie kúsky) * paradajkové pyré – passata * cibuľa * cesnak * morská soľ * olej * bazalka, alebo iné korenie podľa chuti Cícer odporúčam držať namočený vo vode min. 12 hodín, pokojne aj viac…

Details
kuskus

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus 150g Kuskus,šalátová uhorka,limetka, 1zväzok petržlenu,1zväzok mäty,olivový olej,2 rajčiny,čierne korenie mleté,4 reďkovky… Kuskus nasypeme do hlbokej misy a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zamiešame a necháme stáť, až napučí. V prípade potreby pridáme pár lyžíc vlažnej vody. Pripravíme si opláchnutú petržlenovú vňať a mätu posekáme nadrobno. Sparené rajčiny ošúpeme, vyberieme semená a dužinu nakrájame na kocky.…

Details

Hovädzí guláš

Hovädzí guláš Na jednu porciu potrebujeme : Každý vyberá hmotnosť a druh mäsa podľa svojho jedálneho plánu. Hovädzie mäso 120 g,  porcia zeleniny : paštrnák , topinambur – hovoríme mu aj židovský zemiak, červená paprika, cibuľka môže byť menšia červená ( cca 135 – 205g ), korenie : soľ peper, paprika, , majoránka, cesnak alebo  iné…

Details