
Hliva ustricová s grilovanou zeleninou
Hliva ústricová je huba, ktorá si získala mnoho priaznivcov – poďme teda pripraviť ďalší recept na chudnutie a podporenie zdravia. Obľúbený je aj u športovcov, nakoľko pri väčšom množstve hlivy alebo huby shitaké, koncentrácia minerálov, bielkovín a vlákniny je výborná. ľahko stráviteľná pochúťka je vhodná aj ako večera po tréningu.
Ingrediencie:
Potrebujeme hlivu ústricovú alebo huby shitaké, cuketu,baklažán, cibuľku, soľ, korenie, bylinky a vňate podľa sezóny a chuti:
Zeleninu môžeme samozrejme obmieňať. V prísnej fáze použíjeme pod hlivu zeleninový vývar, po prísnej fáze môžeme použiť pod cibuľku a hlivu alebo na dochutenie lyžicu oleja, sójovú omáčku …
Na rozohriatú panvicu dáme 2-3 lyžice vývaru a podusíme hlivu s cibuľkou, ochutíme rascou, soľou… Hlivu vyberieme a na tej istej panvici alebo grile prehrejeme a grilujeme zeleninu. Dochutíme bylinkami a korením, zmiešame s hlivou a ako prílohu použijeme žitný chlebík alebo knäckebrott – môže byť natretý cesnakom – ak ho máte v pláne. Rýchle a veľmi chutné jedlo (pripravené do 15 min.)
Ak vám to vyhovuje viac – jedlo je možné podliať vývarom a konzumovať ako polievku, tiež sa dá pripraviť v parnom hrnci – hlavne v prvej fáze bez oleja.