Hovädzie mäso s brokolicou a hráškom
1 porcia sviečkovice
1 polievková lyžica tamari omáčky
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru
2 lyžičky sezamového oleja
1 porcia brokolica
1 porcia zelených strukov mladého hrášku , /môže byť aj mrazený/
1 polievková lyžica olivovového oleja na tepelnú úpravu
1 strúčik cesnaku
1/2 lyžičky rozomletého červeného korenia
POSTUP
Plátky hovädzej sviečkovice nakrájajte na rezance a naložte do sójovej omáčky, zázvoru a sezamového oleja a nechajte v chladničke odpočinúť.
Medzitým si pripravte zeleninu. Rozoberte brokolicu na jednotlivé hlavičky.
Umyte brokolicu aj hrášok a dôkladne osušte. Nemala by tam zostať ani kvapka prebytočnej vody.
Rozohrejte poriadne panvicu a vložte plátky sviečkovej. Rýchlo ich opečte zo všetkých strán, potom ich vyberte a odložte na servírovaciu misku.
Pridajte rastlinný olej na panvicu, vhoďte cesnak a červený peper a hodte mäso do cesnaku a červeného korenia. Okamžite pridajte brokolicu a restujte po dobu 2-3 minút, / brokolica musí zostať jasne zelená /
Odstráňte brokolicu do rovnakej nádoby, ktorá obsahuje hovädzie mäso. Na panvicu pridajte hrášok a restujte 1 - 2 minúty. Potom znovu na panvicu vráťte brokolicu a hovädzie plátky a všetko restujte po dobu 1 minúty spoločne, aby sa prepojili chute!
Podávajte len tak, alebo so 100% žitným chlebom. V udržiavacej fáze môžete zaradiť napr. Aj indiánsku ryžu (namiesto chleba).