
2 hrnčeky hrachu, 1/4 hrnčeka čerstvej mäty, 2 väčšie zemiaky, 1,5 l zeleninového vývaru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ a korenie.
V hrnci na rozohriatom oleji orestujteme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, hrášok a nakoniecpokrájané zemiaky a mätu. Podlejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým suroviny v polievke nezmäknú.
Keď je všetko uvarené, polievku rozmixujeme mixérom. Môžeme podávať.
“Pri varení použite aj cca 2 cm nalámanej riasy Wakame. Pri koncovom dochutení polievočky sa nebojte experimentovať. Skúste ju posypať štipkou nastrúhaného muškátového orieška, zázvorom, anízom, kôrou z citróna alebo pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy. (Neodporúčam použiť všetko naraz!)
Pri servírovaní nezabudnite ozdobiť lístkom čerstvej mäty