Ružová pomazánka

Ružová pomazánka

Ingediencie:

1 konzerva cíceru, 2 veľké mrkvy, 2 stredné cvikly, 300 g hummusu, 3 lyžice plnotučnej horčice, bylinky

Postup:

Cícer zlejeme a ošúpeme. Mrkvu a cviklu ošúpeme, pokrájame na kúsky a dáme do mixéru. Rozmixujeme na hrubo a pridáme cícer.  Do zmesi pridáme hummus a horčicu a dochutíme bylinkami. Podávame s pečivom.

Pesto Pecorino

Pesto Pecorino

Ingrediencie:

1/3 hrnčeka nepražených mandlí, vlašských orechov alebo píniových orieškov
2 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky čerstvých bazalkových lístkov
1/3 hrnčeka syra Pecorino
soľ a korenie
1/3 hrnčeka olivového oleja

Postup:

Rozmixujeme všetky ingrediencie okrem oleja,ktorý primiešame až na záver.

Rýchly losos s hubami

Rýchly losos s hubami Ingrediencie: 4 lyžice olivového oleja 3 strúčiky cesnaku 3 šalotky 1 lyžička zázvoru 4 filety lososa bez kože 1 lyžica sezamového oleja 2 krnčeky nakrájaných čerstvých húb ½ hrnčeka koriandra Postup: Na panvici zohrejeme olivový olej, opečieme na ňom šalotku a cesnak a zázvor. Pridáme lososové filety a opečieme ich z každej strany asi 3 minúty.…

Details

Steaky poliate balsamikom

Steaky poliate balsamikom

Ingrediencie:

2 lyžice olivového oleja

3 lyžice balzamikového octu

½ lyžičky čierneho korenia

2 steaky (2,5 cm hrubé)

220 g listového šalátu

 Postup:

Zmiešame olivový olej, balzamiko, soľ a korenie. Marinádou potrieme mäso a marinádujeme 30 minút. Steaky opečieme z každej strany asi 1 minútu. Počas opekania ich potierame marinádou. Podávame na listovom šaláte.

Cviklová polievka

Cviklová polievka

Ingrediencie:
1 až 2 cikly
½ avokáda
1 lyžička soli
1 hrnček šampiónov
štipka čierneho korenia
1 lyžička zázvoru
1,5 hrnčeka vody
Smotana na ozdobu

Príprava:

Všetky prísady rozmixujeme v mixéri 1-2 minúty. Pridáme teplú vodu, ktorá však nesmie prekročiť 42 stupňov Celsia. Polievku ozdobíme smotanou a oreganom.

Fit šalát

Fit šalát Ingrediencie: 2 mrkvy ½ červenej papriky 1 jablko ½ brokolice 30 g slnečnicových alebo píniových semiačok 2 lyžice olivového oleja 1 lyžicu medu alebo agáve 1 lyžička raw horčice ½ lyžice bylinkovej alebo morskej soli ½ hrnčeka raw horčice Príprava: Všetko, okrem ½ hrnčeka horčice, rozmixujeme v kuchynskom robote na stredne veľké kúsky.  Servírujeme…

Details

Medvedie šampióny

Medvedie šampióny

Ingrediencie:

10 šampiónov
½ pesta z medvedieho cesnaku alebo bazalkového pesta
čerstvá bazalka

Príprava:

Zo šampiónov odstránime nožičky a trochu vnútrajšku pomocou malého nožíka. Šampióny naplníme pestom a ozdobíme lístkom bazalky. Je možné vyrobiť ďalšie druhy s iným pestom a pod.

Syrom plnené huby a paradajky

Syrom plnené huby a paradajky Ingrediencie: 12 šampiónov 4 paradajky čerstvá bazalka čierne korenie Ingrediencie na syr: ½ hrnčeka rozmixovaných makadamových orechov ½ hrnčeka rozmixovanych kešu orechov ¼ lyžičky soli ¼ hrnčeka vody ½ lyžice nasekaných čerstvých byliniek (oregano, tymián, bazalka) Príprava: Odkrojíme hornú časť paradajok a lyžičkou vydlabeme vnútro. Na šampiónoch odrežeme nožičku. Rozmixujeme suroviny na…

Details

Koktejl mango-malina

Koktejl mango-malina Ingrediencie: 150 g malín 2 manga Šťava z 3 pomarančov 2 lyžice kokosového masla alebo kokosu Príprava: 1.    Mango ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do mixéru. Pridáme maliny, šťavu u pomarančov a kokosové maslo. 2.    Všetky suroviny dobre vymixujeme . Toto smoothie sa vyznačuje vynikajúcou kombináciou exotickej a kyslej chuti a výborne nasýti. Tip: Ak použijeme šťavu len…

Details