pečena-cvikla

Cvikla

Účinky červenej repy na organizmu: zmierňuje infekcie dýchacích ciest predchádza zápche varená obsahuje rozpustné vlákniny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu je súčasť diét pri ochoreniach pečene a ateroskleróze obsahuje látky s protirakovinovými účinkami odporúča sa pri odtučňovacích kúrach – vysoký obsah vlákniny, nízky obsah tuku a minimum kalórií ochorenie pečene a obličiek – zbavuje telo toxických látok šťava z…

Details
chlorofyl

Chlorofyl

Liečivé účinky chlorofylu – zlepšuje zrak – pomáha hojeniu zápalov – zlepšuje stav hemofílie – reguluje menštruáciu – pomáha čistiť pečeň – zlepšuje kvalitu krvi – redukuje bolesť spôsobenú zápalom – buduje vysoký počet červených krviniek – poskytuje orgánom železo CHLOROFYL Čo je chlorofyl? Chlorofyl je zelené farbivo, ktoré obsahujú rastliny. Chlorofyl zabezpečuje fotosyntézu, čiže…

Details
rovnovaha

Metabolizmus – čo to vlatne znamená?

Metabolizmus – slovo, ktoré z úst dnes vypúšťame jedna radosť. To,ako pribérame alebo chudnudneme slovne “zhodíme” na metabolizmus.Vieme, čo vlastne toto slovo znamená a ako tento zázrak funguje? Predstavte si obrovské laboratórium! Plné molekúl,hormónov,skúmaviek,pracujúcich a bublajúcich zmesí,prenášačov vytváraných v mozgu, tráviacom trakte, tukových bunkách….. Všetko čaká na to, akým “materiálom – stravou” ho naplníme a…

Details

Tenké črevo

Tenké črevo V tenkom čreve prebieha úžasný zázrak – až 9O percent vyživy vstrebávame práve v tejto časti tráviaceho traktu. Vnútorný povrch čreva je pokrytý výčnelkami, tzv. klkmi, ktoré ešte viac zväčšujú plochu, cez ktorú sa to, čo zjeme, vstrebáva do tela …  to, čo zjete, telo použije na opravy, regeneráciu, na tvorbu nových buniek.Jedzte kvalitne,…

Details

Mrazenie potravín

Pravidlá pri mrazení potravín: mrazené potraviny po rozmrazení už nezmrazujte mrazte rýchlo, rozmrazujte pomaly (teplotný šok môže ubrať na chuti, rozmrazujte najlepšie v chladničke v dostatočnom predstihu pred konzumáciou) mrazené ovocie a zelenina vydržia určite do nasledujúcej sezóny, teda 12 mesiacov. Len či vám zásoby toľko skutočne vydržia Pri mrazení si zaveďte farebné mikroténové vrecká, aby ste nemuseli…

Details

Ako skladovať zeleninu, aby vydržala čo najdlhšie

Ako skladovať zeleninu, aby vydržala čo najdlhšie … Hlávkový šalát by sme mali jesť čo najčerstvejší (ideálne rovno zo záhradky). Ak si šalát kupujete, zoberte si do zásoby na tri, maximálne štyri dni, ale umývate si len to, čo zjete hneď. Hlávkový šalát by nemal byť skladovaný ani mokrý, ale ani úplne suchý. A čím…

Details
sereday

Chudnutie a zdravá výživa nám zmenila život! Schudli sme 30 kg!

Omladli sme, nadobudli vitalitu,schudli… o 30 kg O K-Vitale sa dozvedela manželka od kolegýň. V našom okolí sa začalo meno Karin spomínať častejšie, stretli sme spokojných klientov a to nás posilnilo v myšlienke navštíviť centrum a nechať si poradiť tiež: Keďže s vekom pribúdajú problémy, ktoré súvisia s telesnými i hormonálnymi zmenami a okrem zdravia…

Details

Účinky čínskej medicíny podľa ročných období

Účinok ročných období podľa čínskej medicíny Jar obdobie znovuzrodenia – všetko sa otvára energii, ktorá narastá s teplejšími dňami jesť sladké jedlá – mrkvu, med, ďatle, sladový cukor nejesť kyslé Leto obdobie aktivity a rastu jesť ľahšie jedlá – najmä melóny a rôzne druhy zeleniny, napr. paradajky a uhorky Jeseň čas úrody, odychu po letnej…

Details
strukoviny

Ako správne variť celozrnné obilniny

Ako správne variť celozrnné obilniny Najväčším prínosom celozrných obilnín je, že sú komplexným zdrojom sacharidov -  zdrojom energie pre naše telo a myseľ.Celé zrno je najsiľnejšou potravinou na ich očistu. Okrem toho sú obilniny zdrojom bielkovín, telu prospešných tukov, vitamínov a minerálov. 1. Každú obilninu najprv preberieme – odstránime kamienky a zlé zrná. 2. Premyjeme…

Details