Steaky z bravčovej panenky s listovou zeleninou, preliate bylinkovým pestom

Steaky z bravčovej panenky s listovou zeleninou, preliate bylinkovým pestom – podávané so zemiakom uvareným v šupke Steaky prudko orestujeme tak, aby ostal mäkký  / nie je nutné ochucovať a ak tak morskou soľou/ Uhorku, cuketu, mrkvu nakrájame škrabkou po dĺžke na tenké plátky, pridáme listy šalátu a ochutíme jarnou cibuľkou a citónovou šťavou –…

Details

Sirup z bazy

SIRUP Z BAZOVÉHO KVETU Tento aromatický sirup možno pridať do perlivej minerálky alebo použiť ako ochucovadlo do zmrzlín a iných sladkých pokrmov. MNOŽSTVO 950 ML PRÍPRAVA 20 MIN VYLÚHOVANIE 48 H 450 g cukru 15 veľkých rozkvitnutých bazových kvetov 2 citróny, dôkladne umyté (treba z nich vytriasť hmyz) 15 g kyseliny citrónovej Potrebujeme: navlhčený kúsok…

Details

Mätovo – pomarančový sirup

SLADKÉ NÁPADY Mnohé bylinky, najmä mäta, bazalka a koriander, dodávajú lahodnú charakteristickú príchuť vajcovým krémom, sirupom a ovocným dezertom. Používajú sa iba v malých množstvách: lepšie . Príliš málo než príliš veľa, pretože aromatická sila byliniek môže delikátnej sladkej zmesi ľahko prevládnuť. Mätovo – pomarančový sirup Tento sirup je výborný na ochutenie julepov, koktailov, nápojov…

Details
olivy

Olivy

Olivy Zelené či čierne, olivy sú dôležitou súčasťou správnej životosprávy a starostlivosti o naše telo zvonku i zvnútra …. Olivy ďalej obsahujú množstvo vitamínov, ako sú napríklad vitamín A, vitamín B, kalcium, zinok, draslík, železo alebo jód, ktoré sú nevyhnutné pre posilnenie imunity a chránia telo pred nadmernou stratou tekutín. Olivy tiež obsahujú širokú škálu minerálnych…

Details

Zeleninová polievka

Zeleninová ako pre deti : Potrebujeme: 5 mrkiev, 1 kaleráb, polku zeleru, 1 petržlen, 1 petržlenovú vňať, trochu masla, vodu, korenie čierne, morskú soľ Mrkvu postrúhame a dáme podusiť do hrnca s trochou masla alebo oleja kým nepustí farbu a trochu nezmäkne, pridáme pokrájaný kaleráb, polku zeleru a dusíme pod pokrievkou. Až nám zelenina trochu…

Details
vyziva_elementy

Výživa podľa piatich elementov

Výživa podľa piatich elementov Elementy podľa čínskej medicíny nás nie len obklopujú, vplývajú na nás, ale aj určujú správanie harmonizácie, ktorého odpozorovaním a prijatím v živote i na tanieri dokážeme harmonizovať svoje telo, zdravie…. Príroda je mocná čarodejka!!! Element dreva Orgány dreva pečeň (kontroluje zrak, svaly, šlachy a nechty, taktiež v značnej miere zodpovedá za množstvo…

Details
korenia

Korenie

Korenie a jeho liečivé účinky Korenie má na ľudský organizmus značný vplyv, nakoniec mnohé druhy korenia tvoria liečivé bylinky. Každý určite vie, že cesnak je prírodné antibiotikum, podobne ako cibuľa ktorá naviac pôsobí aj proti prechladnutiu. Menej známa už je skutočnosť že kukurma blahodárne pósobí proti rakovine, bobkový list pomáha cukrovkárom znížiť hladinu cukru v…

Details
sacharidy s nízkym glykemickým indexom

Sacharidy a glykemicky index potravín. Potraviny s nízkym glykemickým indexom.

Sacharidy a glykemicky index potravín zohrávajú pri štiepení stravy výraznú a dôležitú úlohu! Vyberať si potaviny s nízkym glykemickým indexom sa opláca Čo to ten glykemický index vlastne je?? Glykemický index – Tento index vyjadruje rýchlosť za akú sa sacharidy obsiahnuté v potravine premenia v tráviacom trakte na glukózu , ktorá sa potom dostáva do…

Details