Zdravá výživa – Veľkonočné recepty

10 zdravých veľkonočných receptov Metabolic Balance 1. Kuskusový šalát s granátovým jablkom 70g vopred namočenej šošovice,70g kuskusu,1 šalotka,1 lyžica rasce,hrsť čerstvej petržlenovej vňate,hrsť čerstvej mäty,1 citron,soľ,mleté čierne korenie,olivový olej,zrniečka z polovice granátového jablka   2.Veľkonočné slané pečivo 100g pohánkovej múky, 100g špaldovej celozrnnej múky,100h pšeničnej celozrnnej múky,1/2 balenia droždia,1/2 lyžičky sódy bikarbóny,vegeta,soĺ, sezámové semienka,mletá rasca,mleté…

Details

Mrkvové placky

Mrkvové  placky Pokiaľ vás vyskúšať niečo nové – odporúčame práve tento recept – výhodou je, že druh zeleniny si môžete vyberať sami a akýkoľvek – vždy budú chutiť výborne. 400 g očistenej mrkvy, 2 vajcia, 40 g jemných ovsených vločiek, 2 lyžice posekanej petržlenovej a mrkvovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, trochu oleja Mrkvičku nahrubo…

Details

Aké je vegetariánske stravovanie?

Aké je vegetariánske stravovanie? Vegetariánstvo je životný štýl, ktorý je orientovaný na rastlinnú stravu. Vo svete sa rozlišuje viacero  foriem vegetariánstva a to  : laktoovovegetariánstvo, laktovegetariánstvo, ovovegetariánstvo, vegánstvo, fruturánstvo, semivegetariánstvo, každý z týchto termínov je zameraný na niečo iné, buď len na rastlinnú stravu, alebo len mliečnu, alebo obmedzujú sa len na stravu ktorá sa zásadne tepelne…

Details

Smotanový posúch starej mamy

Smotanový posúch Keď som sa o posúchy pokúšala sama – boli akési kamenné – teraz viem, že vláčnosť posúchu babina docielila pridávaním smotany: Potrebujeme :400g polohrubej múky, pol droždia, 150 až 200 ml oleja, 1ČL kryštálového cukru, soľ, 450 – 500 ml polotučného teplého mlieka, 1 kyslú smotanu, 1 vajce, čerstý kôpor alebo pažítku, vňate…

Details

Zemiakové placky starej mamy

Zemiakové placky – obľúbené a dobré jedlo: Potrebujeme: 10 väčších zemiakov, polohrubú múku, cesnak, vajce, bryndzu, slaninu,majoránku, soľ. Zemiaky (asi 7) rozmixujeme v mixéri s vodou na kašu, pridáme múku, soľ, majoránku,a vymiešame na cesto na placky. Cesto na placky naberáme naberačkou a dávame na na pomastenú panvicu a opekáme z oboch strán.Zvyšné zemiaky uvaríme,…

Details

Vegetariánske rizoto

Vegetariánske rizoto Na vegetariánske rizoto potrebujeme: papriku -  najlepšie všetkých farieb, čili papričku, cibuľu, baklažán, cuketu, paradajky, šampiňóny a samozrejme ryžu – ideálne natural tmavšiu. Zeleninu pokrájame na kocky a najskôr orestujeme, potom podusíme na teflónovej panvici. Môžeme použiť lyžicu olivového oleja na tepelnú úpravu. Zeleninku necháme postáť a môžeme podľa potreby ochutiť cesnakom, oreganom,…

Details
make-up,licenie poprad Zerva

Líčenie, ako si vybrať a nanášať make-up?

Po prvom kroku nasleduje druhý: Nanášanie make-upu, alebo tónovacieho krému. Chcete si vybrať mejkap ideálny pre vás? Dôkladne si preto zvážte, čo chcete dosiahnuť, aký máte typ pleti, aký máte prípadný problém. Dobrý mejkap musí mať dostatočnú kryciu schopnosť a trvácnosť. Keď si správne stanovíte typ vašej pleti, potom sa viete rozhodnúť pre špecializovaný produkt.…

Details