žihlava

Šťava zo žihľavy

Šťava zo žihľavy – žihľavu pozná takmer každý pre jej nezameniteľný pŕhlivý dotyk. Je však nedocenenou rastlinou, ktorá sa môže zbierať viackrát do roka. V ľudovom liečiteľstve jej prináleží popredné miesto s jej liečivými účinkami. Je najúčinnejšou detoxikačnou bylinou, čistí krv a preto sa častou používa pri prečisťujúcich kúrach na jar a v jeseni. Žihľava…

Details

Šťava z Aloe vera

Šťava z Aloe vera – Aloe vera je jednou z najstarších a najtradičnejších liečivých rastlín na svete. Využívali ju už staré civilizácie, ktoré ju pomenovali „zázračnou rastlinou“ alebo „púštnou ľaliou“. Aloe vera je prírodný liečivý prostriedok určený na vonkajšie aj vnútorné použitie. Vedci zistili, že obsahuje až 150 liečivých látok. Patria sem minerály, predovšetkým vápnik,…

Details

Štava z cvikly

Šťava z cvikly – cvikla je známa svojou špecifickou chuťou a výrazne červenou farbou, preto ju nie každý miluje. Táto zelenina je veľmi prospešnou pre naše telo. Cvikla bohatá na množstvo prvkov ako magnézium, vápnik, draslík, fosfor, kobalt, ale aj na vitamíny A, B1, C. Je často vyhľadávaná aj pre vysoký obsah železa a kyseliny…

Details
K-Vital Academy IV.

K-Vital academy IV.

 Už 30.1.2014 o 14 hod. pokračujeme Academy K-Vital. Konečne najžiadanejšia téma : varenie a príprava jedál je tu …. Staňte sa svojím vlastným poradcom, kuchárom a buďte fit … .. Už v októbri sme spustili vzdelávací program K-vital academy. O tom ako sa stravovať, žiť zdravo, udržovať si hmotnosť….Za sebou máme skvelé tri bloky! Štvrtý…

Details

Grilované broskyne

Grilované broskyne voňajúce medom a rozmarínom 2 broskyne 2 vetvičky čerstvého rozmarínu 40 g agátového medu PL ružového korenia Broskyne najprv tridsať sekúnd blanšírujeme vo vriacej vode, potom ich olúpeme a rozkrojíme na polovice. Lístky rozmarínu nasekáme najemno a zmiešame s medom a ružovým korením. Broskyne vložíme na 10 minút do marinády a potom grilujeme…

Details
výborná torta z melónu

Svieža melónová torta

  Na tortu potrebujeme – polovicu ošúpaneho červeného melóna – podľa velkosti rozrezaného na korpusové pláty. 1 bio tvaroh, 2 bio jogurty, bio špaldové celozrnné piškoty, agáve sirup, mätu.. Korpus vložime do misy, poukladáme naň piškóty a zalejeme zmesou tvarohu, jogurtu a agáve sirupom. Na plnku položíme druhú časť korpusu a dáme zachladitť Po vyklopeni…

Details
kuracie maso v sampionoch metabolic balance

Mleté kuracie mäso v šampiňónoch

Mleté kuracie mäso v šampiňónoch Ingrediencie: porcia kuracích alebo morčacích pŕs, šampiňóny s väčšou hlavičkou, cibuľka (šalotka) alebo pór, podľa chuti cesnak, soľ, biele korenie, paprika, rasca (rímsky), čierny sezam, ev. najemno nasekaná petržlenová vňať, knäckebroty (nadrviť na “strúhanku” – použite ručný mixér alebo strúhadlo) Postup: Mäso pomelieme, zmiešame s knäckebrotovou strúhankou, najemno nakrájanou cibuľkou,…

Details
spenat ziva strava

Špenátom plnené kuracie prsia

Špenátom plnené kuracie prsia s avokádovou omáčkou   Ingrediencie na jednu porciu: 1 porcia zeleniny (špenát, 1 lyžica cibule nakrájanej na kocky, avokádo), 1 strúčik cesnaku, soľ a korenie, 1/2 lyžičky zeleninového vývaru, 1 porcia kuracích pŕs Postup: Špenát očistiť a blažírovať. Vodu zo špenátu vytlačiť a nasekať na kúsky. Cesnak očistiť a nasekať. Na…

Details

Hliva ustricová na grile so zeleninovým šalátom   Ingrediencie:  hliva ustricová, 50 ml vývaru v prísnej fáze – v štvrtej možno zameniť sa kvalitné biele suché víno, čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka, soľ, čerstvo mleté ​​farebné korenie, po prísnej fáze možno pridávať olej… Všetk suroviny zmiešame a napacujeme hlivu – môžeme ju takto nechať hodinku…

Details