Hustá pórová polievka s klíčkami

Hustá pórová polievka s klíčkami   Ingrediencie: šalotka, cibuľka, pór, paštrnák, zeleninový vývar, olej, muškátový oriešok , 1 čl kurkumy, soľ, korenie. Na dobrom oleji osmažíme cibuľku a šalotku. Potom pridáme pór a paštrnák nakrájaný na kocky – osmažíme. Zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme do mäkka. Potom rozmixujeme na hebkú a hustú polievku. Pridáme muškátový…

Details

Hruškový šalát so sójovými výhonkami

Hruškový šalát so sójovými výhonkami   Na 1 porciu: 1 porcia sójových výhonkov, 1 porcia šalátu dubové listy, 1 hruška, 50ml bio- zeleninového vývaru, 1PL bio-jablčného octu, soľ, čierne korenie, štipka  namletého horčicového semienka, 1 plátok celozrnného ražného chleba, 1PL čerstvo nasekanej pažítky Výhonky blažírovať, so studenou vodou schladiť a odkvapkať. Šalátové listy a hrušku…

Details

Wrap z čínskej kapusty s tofu

Wrap z čínskej kapusty s tofu   Ingrediencie na jednu porciu: strúčik cesnaku, čerstvý zázvor, 2PL čerstvo nasekaných byliniek (petržlenová vňať, koriander), soľ, čierne  korenie, čili (prášok), 1 porcia tofu, 1 porcia zeleniny (čínska kapusta, paprika, jarná cibuľka, šampiňóny), bio- jablčný ocot Postup: Cesnak a zázvor očistiť. Oba najemno nasekať a pomiešať s bylinkami. Okoreniť…

Details

Indická paradajková polievka

Indická paradajková polievka Množstvo surovín použitých v tomto recepte je vlastne dobrovoľné – varíme podľa chuti. Základ však tvoria strukoviny – červená šošovica /zdroj bielkovín i vlákniny/ a minimálne 3 ks paradajok alebo pretlak, zelenina a korenia podľa chuti: červená šošovica, bio zeleninový vývar,  cibuľa, zelená paprika, paradajky, zelený peper, koriander, petržlenová vňať, cesnak,čerstvo drvená…

Details

Recept na chudnutie a zdravú výživu: šošovicový mafin

Šošovicový mafin 1 porciu červenej šošovice, 1 porciu zeleniny ( napr. červená paprika, cuketa, olivy), cesnak, soľ, čierne korenie, čili pomleté, 125ml minerálnej vody (perlivá) Postup: Suchú šošovicu s ponorným mixérom spracovať na múku. Zeleninu umyť a nakrájať na jemno, pridať koreniny, soľ a celé zmiešať. Pomaly pridať vodu (s bublinkami/sýtenú) až kým vznikne mierne…

Details
greenways

Zelený jačmeň

Zelený jačmeň – a tiež nie je jačmeň ako jačmeň… /na obrázku spracovaná jačmenná šťava sušením pri 31 stupňov – teda potravina zaradená do živej stravy/ Pokiaľ ste sa rozhodli odskúšať účinky zeleného jačmeňa – rozhodne nepodceňujte jeho kvalitu. V obchodoch sa nachádza viac druhov a každý je spracovaný iným spôsobom. Tak ako vie porezať…

Details
fenikel

Fenikel

Elegantná a voňavá zelenina,ktorú často používame v našich receptoch v kombinácií s ovocím,pretože jemná,sladkastá anízová chuť výborne ladí napr. s banánmi,jablkami či hruškami.Fenikel obsahuje tiež veľa flavonoidov,ktoré vás chránia pred “frdzavením” spôsobeným voľnými radikálmi. V kombinácií s vitamínom C spevňujú kolagén. Fenikel je u nás takmer neobjavená zelenina. Každý síce pozná feniklový čaj pre deti…

Details
bylinky v kuchyni – bazalka

Bazalka

Pre mnohých ľudí je to královna byliniek. Počas sezóny určite používajte čerstvú bazalku/sušenú v zime/a aby ste zachovali čo najviac účinných látok,pridávajte ju do jedla až pred dovarením alebo na ozdobu.Eugenol z bazalky pôsobí mechanizmom protizápalového lieku/blokuje aktivitu zápalového enzýmu/. V kombinácií bazalka – paradajka je skutočná antioxidačná a protirakovinová sila! Čerstvú bazalku uskladnite v…

Details
detox

Detox

Detox Snáď dnes nestretnem osobu, ktorá nespomína detox. Áno – je dôležitý! Len čisté telo môže byť zdravé! Dôležité je vybrať si správne a očisťovať sa tak, aby sme si nespôsobili problémy. A navyše, ak ste sa rozhodli chudnúť, iba očistené telo vám to dovolí! Počas správneho detoxu sa očisťuje krv, orgány – hlavne črevá…

Details