Kupujete čerstvé ryby! Držte sa týchto 5 pravidiel!
Losos s bylinkami na zeleninovom pyré
Ingrediencie:
1/2 bio citrón, porcia lososa, soľ, čierne korenie, 2 PL nasekaných byliniek (petržlen, majorán, tymián) 75ml zeleninového vývaru, porcia zeleniny (petržlen, topinambur)
Postup:
- Citrón umyť. Nastrúhať šupku tak aby sa nepoškodil samotný citrón. Šťavu vytlačiť.
- Rybu umyť v strudenej vode, osušiť v papierovej utierke, osoliť a okoreniť a ocitrónovať
- Rúru na pečenie predhriať na 175°C
- Rybu položiť na fóliu na pečenie, zaliať vývarom a bylinkami. Piecť cca 15minút. Časť byliniek nechať na záverečnú posýpku.
- Zeleninu umyť očistiť a nakrájať na menšie kúsky. Okoreniť a osoliť. Dusiť na pare cca 10-12min.
- Zo zeleniny strojom vytvoriť pyré (radšej pouzite metlickový mixér ako ponorný).
- Pyré servírujte na tanier a naň lososovú filetu, ktorú posypte zbytkom čerstvých byliniek.