Zaječická horká voda – svetový unikát!
Pravidlá pri mrazení potravín:
- mrazené potraviny po rozmrazení už nezmrazujte
- mrazte rýchlo, rozmrazujte pomaly (teplotný šok môže ubrať na chuti, rozmrazujte najlepšie v chladničke v dostatočnom predstihu pred konzumáciou)
- mrazené ovocie a zelenina vydržia určite do nasledujúcej sezóny, teda 12 mesiacov. Len či vám zásoby toľko skutočne vydržia
- Pri mrazení si zaveďte farebné mikroténové vrecká, aby ste nemuseli písať na všetko popisky. Sú dostať bežne v obchodoch, ľahko potom budete vedieť, že v hnedých sú hríby,v žltých jablká, v zelených hrach. Alebo si zaveďte nádobky, ktoré sú dobre skladné a stohovateľné a hlavne si označte šuplíky – v spodnom bylinky, vo vrchnom ovocie atď.