černice

Černice

Černice.   Účinné látky Dužina černíc má vysoký obsah vitamínov B a C, širokú škálu minerálov, najmä draslík, železo a vápnik. Keďže obsahujú pomerne veľa vody, rátame ich k málo kalorickému ovociu. Žiadna iná bobuľovina neobsahuje toľko kyseliny elagovej ako černica, a preto je dobrým pomocníkom na tlmenie rastu tumorov. Význam pre zdravie Černice pomáhajú…

Details
nektarinky

Nektarinky

Nektarínka

 

Účinné látky

Nektarinky obsahujú toľko vitaminu C, že 1ks takmer pokryje dennú potrebu dospelého človeka. Ďalej je v nich obsiahnutý vitamín P, draslík, bór, vápnik, fosfor, niacín, kyselina listová a kyselina pantotenová.

Význam pre zdravie

Pomáha tak telu vstrebávať dôležité železo a podporuje imunitný systém. Priaznivo pôsobia na obličky, čistenie krvi, znižovanie tlaku.

maliny

Maliny

Maliny sú prírodným prostriedkom pre vývoj zdravej kože a vlasov. Plody malín sú veľmi citlivé. Po nákupe alebo zbere ich treba okamžite spracovať. Ak to neurobíte, ani sa nenazdáte a zvlhnú a splesnivejú. VYSKÚŠAJTE MASKU NA TVÁR Zmiešajte 6 až 8 pomletých malín s jednou lyžičkou medu a dvoma lyžicami smotany.Naneste na dôkladne očistenú pleť a nechajte pôsobiť 15 minút. Potom…

Details
jahody

Jahody

JAHODY Účinné látky Obsahujú mangán, ktorý účinkuje ako afrodiziakum. Takisto urýchľujú látkovú výmenu a dodávajú vitamíny E a C, ktoré viažu voľné radikály. Sú tradičným diuretikom a prinášajú úľavu pri reumatizme a dne. Význam pre zdravie Za ochrannú imunitnú vlastnosť vďačí jahoda železu a vo vode rozpustnému vitamínu C. Železo podporuje príjem kyslíka do krvi…

Details
hurmikaki exotické ovocie

Hurmikaki

Kaki upravujú metabolizmus, zmierňujú stres, napätie, nervozitu, únavu, ale i svalové bolesti. Podporujú zdravý rast a vývoj kostí. Sú vynikajúce pre ľudí so srdcovo-cievnymi problémami. Práve pre vysoký podiel vlákniny a kombinovaných fenolov sú ideálnym doplnkom rozličných špecializovaných diét. Kaki si môžete nakrájať „na lodičky“ a zjesť ako jablko. Dokonca aj so šupkou. No môžete…

Details
slivky

Slivky

Slivka História sliviek siaha až do staroveku, jej korene sú v Prednej Ázii. Predpokladá sa, že ju do strednej Európy priviezli križiaci v 12. storočí z Ázie, avšak ich pravlasťou bol Kaukaz.Pôvod Účinné látky : Slivky majú pomerne nízky obsah vitamínov, s výnimkou vysokého obsahu vitamínov E a H. Značne sú zastúpené ale minerálne látky,…

Details
pitahaya exotické ovocie

Pitahaya

Pitahaya je plod kaktusa. Podporuje trávenie a vo väčších množstvách pôsobí ako preháňadlo! Je nízkokalorickou potravinou bohatou na široké spektrum minerálov. Je antidepresívom, v ľuďoch navodzuje silu a sústredenie, povzbudzuje pamäť, zlepšuje náladu a pomáha rýchlo zaspať. Chuť je neutrálna, mierne pripomína mix kivi a egrešu. Dužina je vodnatá a obsahuje veľké množstvo vlákniny, vďaka…

Details
granatove jablko

Granátove jablko

Granátové jablko – symbol zdravia, krásy a večnej mladosti. Vysoký obsah vitamínu C a jeho lahosná chuť ho predurčujú k vyhľadávaným druhom ovocia. Obsahuje taníny -  svojím sťahujúcim a protizápalovým účinkom pôsobia hojivo na podráždený tráviaci systém. Vďaka extrémnemu množstvu kyseliny elagovej má antikarcinogénne účinky, udržuje čisté cievy a chráni pred srdcovými ochoreniami. Najväčšou prednosťou…

Details
Marhule

Marhule

Marhuľa Účinné látky Marhule obsahujú: 80% vody, 12% sacharidov, vitamín C, aminokyseliny, vitamíny skupiny B, betakarotén, vápnik, horčík, fosfor, draslík, železo, síru, kremík, mangán a meď. Význam pre zdravie Brzdia procesy starnutia a uľahčujú regeneráciu buniek. Zlepšujú náladu, odstraňujú únavu a poruchy sústredenia sa. Podporujú imunitný systém buniek a chránia ich pred vplyvom voľných radikálov.…

Details