
Papája s krémom z čerstvého syra
1 PL orechov kešu
1/2 biolimety
1/2 zrelej papáje / asi 200g
200 g hrudkovitého čerstvého syra
2 ČL orechového oleja,tekuté sladidlo, podľa chuti práškové kakao na posypanie
Orechy posekáme a nasucho opražíme do zlatohneda. Odstavíme limetu si umyjeme v horúcej vode a osušíme ..Kôru najemno postrúhame a šťavu vyžmýkame …
Z polovice papáje čajovou lyžičkou vyškrabeme jadierka. Plod olúpeme, po dĺžke nakrájame na mesiačiky a pekne ich poukladáme po obvode veľkého taniera. Pokvapkáme 1 PL limetovej šťavy.
Čerstvý syr vymiešame s orechovým olejom a troškou limetovej šťavy na krém . Podľa chuti ho ochutíme troškou sladidla. Syrovú zmes naložíme do stredu taniera medzi mesičiky papáje a posypeme opraženými orechmi kešu. Zľahka poprášime kakaom.