Indická paradajková polievka
Množstvo surovín použitých v tomto recepte je vlastne dobrovoľné – varíme podľa chuti. Základ však tvoria strukoviny – červená šošovica /zdroj bielkovín i vlákniny/ a minimálne 3 ks paradajok alebo pretlak, zelenina a korenia podľa chuti:
červená šošovica, bio zeleninový vývar, cibuľa, zelená paprika, paradajky, zelený peper, koriander, petržlenová vňať, cesnak,čerstvo drvená rasca
Postup:
Na panvici orestujeme cibuľu, najemno pokrájanú zelenú papriku a lyžicu čerstvo drvenej rasce. Pridáme červenú šošovicu – deň vopred namočenú vo vode. Orestujeme a zalejeme bio zeleninovým vývarom. Kým sa nám šošovica varí, pridáme na kocky pokrájané paradajky – odporúčame aspoň tri kusy, pridáme do varenia. Ochutíme zeleným peprom, koriandrom, petržlenovou vňaťou, tesne pred dokončením pridáme pretlačený cesnak.