Avokado

Je ľahkým a chutným zdrojom kyseliny listovej,
tak ako všetky šaláty a zelené zeleniny! Jeho chuť je príjemne kombinovateľná aj s ovocím a ak sa správne dochutí, výborne vynikne nasladko napríklad s jablkom ale aj ako zeleninová príloha k mäsu, rybám…. Vyskúšali ste šalátovú mixovanú poiievku alebo smoothy?
Využiť tento zdroj minerálov môžete bezhranične. Ochránite tým svoje srdce, cievy, žalúdok – ale aj dieťatko, pokiaľ ste v očakávaní. Dostatočným množstvom kyseliny listovej znižujete riziko rázštepu….
Chutný tip v kuchyni: lístky šalátu po umytí usušíme a pridáme najemné plátky nastrúhané jablko, pokvapkáme pomarančovou šťavou a posypeme čínskou škoricou, pridať môžete aj kvetinové korenie…. posypať môžeme vlašskými orechmi /predtým je dobré namočiť ich vo vode/ Výborný je aj s jogurtom a vanilkou.