
Ak škoricu – nech stojí za to!
A to, že nie je škorica ako škorica sa budete môcť presvedčiť! V obchodoch sú ponúkané čínska a ceylonská. Čínska je tmavšia, aromatickejšia a zároveň silnejšia – teda aj účinnejšia. Ceylonská je jemnejšia a vhodná pre tých, ktorým škorica nemusí úplne lahodiť, ale sú ochotní robiť ústupky kvôli zdraviu. Čínska sa veľmi využíva práve v alternatívnej liečba a ak sa rozhodnete pre jej použitie v domácnosti – asi ju už nebudte chcieť vymeniť. Pomáha upravovať cholesterol, znižuje a spolupodieľa sa na úprave hladiny cukrov, tiež triglyceridov….. Pokiaľ sa rozhodnete využiť jej účinky, denne by ste mali prijať maximum 3 g tohto korenia. To je necelá čajová lyžička. Buď v jedle, alebo po lyžičke a zapiť vodou. Po mesiaci je fajn urobiť si pauzu, ale jej účinky budú pretrvávať dlhodobo. Menej je niekedy viac – a či je škorica pre vás naozaj riešením budete vedieť ajpo analýze organizmu u nás:-