
Rozvoniavajúce pečivo i chutná kapustnica nás bude čoskoro lákať ku sviatočnému stolu. Ako vyriešiť dodržiavanie zásad podľa špeciálne nastaveného programu Metabolic Balance? Jednoducho? Máte v pláne konzumovať mäso? Pripravili sme alternatívu z bravčového mäsa, ak máte chuť môžete ho zameniť aj za hovädzie alebo divinu.
Voňavá vianočná kapustnica môže byť na vašom stole, ak si na ňu pripravíte:
• bravčové mäso, cibuľu, sušené huby,kyslú kapustu, rascu, sušené slivky, korenie podľa vlastnej chuti – štipku zázvoru, cesnak, soľ
(klobáska musí byť bravčová)
Do vody dáme variť sušené huby, nakrájanú cibuľu a bravčové mäso. Asi po hodine varenia
pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Posypeme potlčenou rascou, majoránom, korením,
zázvorom a pretlačeným cesnakom. Mäkké mäso a klobásu vyberieme, nakrájame na kocky a
vložíme do polievky.
Hlavný chod – v podobe bravčovej panenky na rozmaríne:
• bravčová panenka, olivový olej, lúpané paradajky, zemiaky v šupke /môže byť aj metabolický zemiakový šalát/ cibuľa, cesnak, paprika, cuketa…
Bravčovú panenku očistíme, prešpikujeme cesnakom, osolíme, okoreníme, obalíme
v rozmaríne a v celku opečieme na olivovom oleji, vložíme do rúry a upečieme tak, aby v
strede ostala ružová (15 minút).
Zeleninu nakrájame na drobné kocky, orestujeme na oleji, dochutíme a na záver pridáme
cesnak a lúpané paradajky. Zemiaky v šupke uvaríme, pokrájame a zľahka opečieme.
Panenku servírujeme pokrájanú na plátky, poukladanú na zelenine ratatouille spolu so
zemiakmi.