cukrovka kvital

Cukrovka

K najznámejším potravinám, ktoré znižujú hladinu cukru v krvi patrí napríklad cesnak, cibuľa, fazuľové struky a bobuľoviny. Odporúčané sú aj pivovárske kvasnice, nízkotučné syry, ryby a samozrejme zelenina (predovšetkým listová). Z rôznych fytoterapeutických zdrojov je pre diabetikov vhodná najmä jastrabinka lekárska, čučoriedky a žihľava dvojdomá. Typy cukrovky: DM 1.typu - vyskytuje sa u malých detí a…

Details
kuzu zdravie

Kuzu

Kuzu japonský škrob Podporuje imunitný systém Regeneruje a ochraňuje bunky a orgány Prečisťuje celé telo Zbavuje telo škodlivých látok Dostáva organizmus do rovnováhy Odkysľuje organizmus Znižuje horúčku (normalizuje teplotu tela) Zbavuje telo závislostí (fajčenie, alkohol, drogy, PC, káva, gamblerstvo…) Odstraňuje bolesti (migréna, svalov…) Vhodný pri menopauze, menštruačných bolestiach Zmierňuje príznaky hormonálnych výkyvov Prečisťuje a regeneruje…

Details
bataty

Bataty – sladké zemiaky

Sladké zemiaky jedzte aj so šupkou , aby ste získali viac beta-karoténu a vlákniny.Pečením alebo grilovaním sa v nich štiepia škroby na cukry,takže sú sladšie a telo z nich môže lepšie vstrebať beta-karotén. Patrí medzi najvýživnejšie druhy zeleniny a obsahujú kvalitné sacharidy,70% vody, 18% škrobu a 6% cukru (spolu 24% sacharidov).Ich energetická hodnota je väčšia asi…

Details
cukor

Cukor ako tichý zabijak

Cukor ako tichý zabijak Keď zjeme výrobok, ktorý obsahuje biely cukor, veľmi skoro sa krvné riečisko náhle zaplaví cukrom – glukózou. To vyprovokuje podžalúdkovú žľazu k intenzívnej produkcii inzulínu, ktorý má za úlohu premeniť nadbytočnú glukózu na zásobný polysacharid – glykogén. CUKOR – RAFINOVANÝ JED. Sladká chuť cukru signalizuje výdatný zdroj energie, je normálnou súčasťou…

Details
rastlinne_bielkoviny

Rastlinné potraviny bohaté na bielkoviny

Zdroje rastlinných bielkovín. Rastlinné bielkoviny sa dlhý čas pokladali za menejhodnotné. Našli si svojich prizniavcov a samozrejme, ešte stále je mnoho tých, ktorí sa na spektrum aminokyselín obsiahnutých v rastlinných produktoch dívajú nedôverčivo a vyhľadávajú tie živočíšne. Výborné je, ža máme na výber a nebudeme vás tlačiť do konzumácie tých alebo hentých. Sme za pestrú…

Details
detoxilačné kúry

Detoxikačné kúry

Cibuľovo-cesnakový klystír (na škrkavky a mrle) Na škrkavky (hlísty): Tri cesnakové strúčiky a rovnaké množstvo cibule rozrežte, zalejte teplou prevarenou vodou, nechajte 3-4 minúty pôsobiť, sceďte a pretlačte cez kúsok gázy. Zbytkový výťažok premiešajte do 1,5 až 2 litrov vody (36-39 stupňov Celzia). Zaveďte roztok do konečníka (po toalete). Niekoľko takýchto procedúr stačí. Na mrle:…

Details
balance

Ako schudnúť počas menopauzy? Aké sú jej príznaky?

Nedarí sa vám schudnúť? Pociťujete návaly?Máte viac ako 40? Je to menopauza? Aké sú jej príznaky?   Hormóny nás ovplyvňujú celý život… Alebo my ich? Áno, ide o objstrannú činnosť? Ako teda načúvať telu? Rozoznávate príznaky menopauzy? To, či ide o menopauzu – pokles hladiny estrogénov, zvýšenú činnosť hypofýzy a tvorbu FSH /folikuly stimulujúci hormón/…

Details

Chronický unavový syndrom

Chronický únavový syndróm Prejavy tohto ochorenia sa po dlhé roky označovali rôznymi názvami (myalgická encefalomyelitída, syndróm chronickej neuroendokrinoimunitní dysfunkcie a i.).Pojem chronický únavový syndróm je však najpoužívanejší. Najčastejšie sa vyznačuje pocity hlbokého a dlhodobého vyčerpania, poruchami spánku, zlým sústredením, depresiami, bolesťami kĺbov a svalov, bolesťou v krku, zvýšenou teplotou … Stále sa vedú spory o…

Details
stitna_zlaza_chudnutie

Chudnutie a hormóny štítnej žľazy.

Vplyv štítnej žľazy na hmotnosť organizmu. Štítna žľaza je veľmi dôležitý, pre organizmus nevyhnutný orgán. Produkuje hormóny, ktoré ovplyvňujú celkový metabolizmus organizmu a doslova až náladu a psychický stav…. Prostredníctvom svojich hormónov ovplyvňuje mnoho orgánov a systémov organizmu. Má účinok metabolický – pomáhajú riadiť množstvo kyslíka, ktorý každá bunka využíva, rýchlosť akou spaľuje kalórie, stimuluje rast…

Details
zemiaky_skrob

Zemiaky na chudnutie? Ako ich správne variť, aby sme z nich nepribrali?

Ako variť zemiaky, aby ste z nich nepriberali? O zemiakoch ste sa toho načítali a napočúvali určite tiež dosť. Ako ich teda zakomponovať do jedálného lístka? Predovšetkým ich máme vnímať ako prílohu – bohatú na škroby, vlákninu… Pridať k nim teda bielkovinu v podobe strukovín, alebo mäska nie je zlé. Samostatne sú dosť veľkou dávkou…

Details