vaha prekyslenie

Ako predchádzať prekysleniu

Ako predchádzať prekysleniu Krv s hodnotou Ph 7,4 je mierne zásaditá, čiže bázická. Ako predchádzať prekysleniu: -predchádzaním stresu -zvýšením konzumácie zásaditých potravín, ktoré znižujú hladinu kyselín v tele. K zásaditým potravinám patria všetky druhy zeleniny pre nízky obsah cukru. Taktiež niektoré druhy ovocia, ktoré je treba konzumovať v surovom stave a bez cukru. Z orechov si môžete vybrať…

Details
zaludok

Žalúdok – vplyv stravy

Žalúdok Tu sa zhromažďuje prijatá potrava, ktorá sa premiešava so žalúdočnou šťavou a enzýmami a vytvára sa takzvaná trávenina čiže chýmus. Zo žalúdka sa vyprázdňuje po častiach do dvanástnika. Stena žalúdka Obsahuje tri vrstvy svalov, ktoré vzájomným pôsobením potravu prevracajú, tlačia, drvia a premiešavajú ju so žalúdočnými šťavami. Svaly zároveň posúvajú túto zmes ďalej do…

Details
chronicka unava

Jarná únava alebo únanový syndróm

Jarná únava – detoxikácia organizmu alebo chronický únavový syndróm ? Každý z nás pozná jarnú únavu … sme vyčerpaní, spomalení, nič sa nám nechce. Príčinou sú dlhé zimné večere, kedy si dopraje každý človek viac jedla, väčšinou v teple svojho domova, pri televízii a pritom sa zabúda na aktívny pohyb.Kým však navonok hodujeme, vo vnútri…

Details
potraviny

Ako skladovať potraviny, aby ostali “jedlé”?

Ako skladovať potraviny, aby ostali “jedlé”? Kúpili ste si to najlepšie, najzdravšie a teraz potrebujete vedieť, ako to všetko máte opatriť, aby si tie zdravé potraviny zachovali svoju čerstvosť a zdravie? Od momentu, keď je potravina vypestovaná alebo vyrobená až do momentu, keď si ju kúpime, nevieme, čo, kto a ako urobil. Musíme sa viac-menej…

Details

Svetove kuchyne

ROZDELENIE SVETOVEJ  GASTRONÓMIE Talianska Švajčiarska, Belgicka, Holandska Švédsko,  Dánsko, Fínsko Anglická , Austrálska, Novy Zéland ,USA, Kanada Južná Amerika, Španielsko , Portugalsko, Kuba Nemecko, Rakúsko, Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko Rumunsko, Bulharsko , Grécko, Turecko, Albánsko, krajiny bývalého  ZSSR ,krajiny bývalej Juhoslávie Arabské štáty ČESKÁ A MORAVSKÁ KUCHYŇA 1. Česká: Kalorická (veľa múčnych a tučných jedál) Typické jedlo…

Details
mobil

10 upozornení prečo,čo najmenej používať mobil

10 upozornení prečo,čo najmenej používať mobil …. ako ovplyvňuje časté telefonovanie kvalitu nášho života ? Neexistuje ešte definitívny dôkaz ,ale preventívne opatrenia nikdy nie sú na škodu !!!   1. Nedovoľte svojim deťom mladším ako 12 rokov používať mobilné telefóny s výnimkou naliehavých prípadov …orgány detí vo vývine sú veľmi citlivé na pôsobenie elektromagnetické pola…

Details

Vápnik

Vápnik- základná stavebná zložka kostí Vápnik je hlavnou stavebnou zložkou kostného tkaniva. Naša kostra slúži aj ako zásobáreň vápnika, nachádza sa v nej až 99 percent zásob vápnika v ľudskom tele. Slúži takto aj na udržiavanie hladiny vápnika v krvi, čo je veľmi dôležité pre funkciu nervového tkaniva a svalov. V detstve a počas dospievania…

Details

Afty

Afty Afty sú malé vriedky v ústach, ktoré nám môžu neuveriteľne znepríjemniť život. V ústach sa vyskytujú niekedy jednotlivo, občas v malých zhlukoch, ich veľkosť sa pohybuje až do 1cm. Najčastejšie sa vyznačujú pálivými pocitmi v postihnutých častiach ústnej dutiny, a to predovšetkým v priebehu jedla, vo výnimočných prípadoch môže dokonca dôjsť až k opuchom…

Details

Crohnova choroba

Crohnova choroba Príznaky crohnovej choroby Bolesť brucha / bolesti v podbrušku – často v dolnej pravej oblasti. Čo je príčinou týchto bolestí?Zápal čreva a vredy spôsobujú zmeny na postihnutej časti steny čreva, ktoré opuchne a prípadne sa zjazví. Tým sa sťaží bežný pohyb potravy cez tráviaci trakt, čo sa prejaví bolesťami a kŕčmi. Hnačka – častý sprievodný znak…

Details