
Diétne hydinové menu
Ako tretie vianočné menu sme pre vás zostavili trošku netradičnú kombináciu, ktorú ale ocenia predovšetkým milovníci hydiny a ľahkostráviteľných jedál. Preto je toto menu vhodné pre ľudí s tráviacimi a žľčnikovými problémami.
Polievka: Sviatočný kurací vývar
• kuracie mäso, cibuľa, mrkva, petržlen,zeler, čili paprička, korenie,bobkový list,2 klinčeky,šafrán, soľ
Kuracie mäso umyjeme, uložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme k varu. Znížime na najmenší palmeň, pridáme koreniny, po hodinke a pol pridáme zeleninu, celkom po odstavení z pece pridáme vňat – zavćhová si výživné latky.
Hlavné jedlo: Kurací steak na zelených fazuľkách s karí
• mladá zelená fazuľka, kuracie prsia, korenie, soľ, olivový olej,bazalka, rasca, cesnak
Fazuľku očistíme, umyjeme a v mierne osolenej vode varíme 8 minút. Scedíme a necháme odkvapkať. Na olivovom oleji orestujeme cesnak a pridáme karí, pridáme fazuľku – ak je to nutné podlejeme vývarom… varíme 5-8 minút. Mäsko môžeme orestovať ako rezance na olivovom oleji alebo urobiť staek. naaranžujeme na tanier a pochutnávame si – vhodné je to s ryžou alebo zemiakom.