
Talent a dríč spod Tatier – Adam Žampa, rád umýva okná …. vie aj navariť!
Karin Kováčová - Máš za sebou náročnú, no podľa nás aj úspešnú sezónu. Ako ju hodnotíš ty sám?
Adam Žampa - Áno bola to náročná sezóna! Som s ňou spokojný – kebyže mi niekto pred sezónou povie, že budem mať takéto výsledky, tak by som to zobral všetkými desiatimi, ale počas sezóny chce človek stále viac a viac, ale som veľmi rád,že mi tak vyšla. Najmä tie majstrovstvá sveta, kde sa mi podarilo vyhrať druhé kolo a poraziť tak všetkých lyžiarov sveta! fotogaléria Adama Žampu
Karin Kováčová – Ako si trávil prvé dni po sezóne?
Adam Žampa – 3 týždne som regeneroval – využil som kryoterapiu a vo vašom centre lymfodrenáž a kolagenárium. Tešilo ma hlavne to, že čas som mohol venovať aj najbližším. Potom som sa už pustil do tvrdých tréningov a vlastne trénujem stále – veď ďalšia sezóna o chvíľu začína!
K.K.: Navštevuješ aj naše centrum, staráš sa nie len o zdravie, ale aj o pleť. Prečo tá starostlivosť?
A.Ž.: Áno – navštevujem – mal som problém s akné a to dosť velký! Teraz je to najma vďaka K-vitalu oveľa lepšie. Dokonca rozumiem pojmom glykopeel, antibakteriálne ošetrenie, AHA kyseliny…. :-)))) Starostlivosť aj ako muž pokladám za samozrejmosť!
K.K.: – Si profesionálny športovec, dbáš nejako špeciálne na životosprávu? Aká je?
Adam Žampa – Snažím sa dodržiavať také základy – ako chodiť spávať v skorších hodinách – počas sezóny okolo 21:00 a mimo nej okolo 22:00 a tak isto sa snažím obmedzovať vypražané jedlá…
K.K. - Nedávno si prejavil aj záujem o program Metabolice Balance – prečo?
Adam Žampa – Myslím si, že vo vrcholovom športe treba dbať na takéto veci - jedlo je ako taký benzín do auta. Čím lepsí dávate – tým lepšie auto ide a myslím, že to tak funguje. Ja viem, že v jedle mám ešte rezervy – rád sa do programu nechám zapojiť.
K.K. – Za tvojím úspechom je veľmi veľa driny a v neposlednom rade aj finančných prostriedkov. V médiách si sa objavil s prilbou a veľkým otáznikom na mieste pre sponzora. Je tento otáznik zodpovedaný, situácia jasnejšia?
Adam Žampa - je to riadna drina ale tá patrí k tomu a čo sa týka sponzora nie je to ešte 100% doriešené, ale vyzerá to veľmi nádejne – jedná sa o jednu rakúsku firmu a nechávam si zatiaľ pre seba, akú. Dúfam, že to vyjde - no bol by som rád, kebyže sa nájde aj nejaká slovenská firma – som predsa Slovák a v zahraničí by som chcel najmä reprezentovať Slovensko! 4.10.2013 vám určite oznámim meno sponzora Držte palce, aby to vyšlo !!!
K.K. – Si chlap ako sa patrí – aký je tvoj vzťah k prácam v domácnosti?
Adam Žampa – čo sa týka týchto vecí, s tým nejak nemám problém – rád umývam okná alebo vysávam, no neviem si však predstaviť, že by som mal žehliť, trvalo by mi to vždy veľmi dlho haha…. a napríklad – keďže mám skončenú hotelovku, veľmi rád aj varím. Ovšem – ak sa na to nájde čas
K.K. – A ako je teda vyzerá v praxi s varením?
Adam Žampa – práve toto!!! Varim veľmi rád a najmä jedlá, ktoré sa ľahko pripravujú: cestoviny alebo paradajková polievka, no viem uvariť napriklad aj nejaké mäso
K.K. – S rodinou máte reštauráciu – angažuješ sa aj v nej?
Adam Žampa - počas leta som vždy pomáhal v reštaurácii Tatrasport, buď ako obsluha alebo v kuchyni som umýval riady. No keďže som teraz už vrcholový lyžiar – tak na to už nie je toľko času. Ešte pred troma rokmi som tam brigádoval
K.K. – Máš nejaký svoj obľúbený recept ?
Adam Žampa - moje obľúbené špagety s paradajkovou omáčkou – tie varím najradšej : potrebujeme jednu celú cibuľu, 200 g šunky, 100 g paradajok, paradajkový pretlak, soľ, korenie, tri strúčiky cesnaku, kečup podľa potreby – vraj od oka :-) a samozrejme špagety ….. špagety uvariť a so všetkým ostatným orestovaným zmiešať :-))))
K.K. Čo robíš teraz?
Adam Žampa: Momentálne som opäť v príprave a trénujem 2x denne od pondelka do soboty. Nedeľu mám voľnú! V tomto režime fungujem odkedy som sa vrátil z Nového Zélandu. Tento týždeň vycestujem do Rakúska na ľadovec Pitzal a Hintertux v zostave Andreas – môj brat, Veronika Zuzulová a Peťa Vlhová. Okolo 13.10. sa vrátim a opäť využijem regeneráciu a ošetrenia u vás v K-vital. Potom máme pred sebou sústredenie a začíname pretekom o pohár v Soldene 27.10./ Svetový pohár/
autor : Karin Kováčová