
Biopotraviny sú potraviny, vyrobené len zo surovín pochádzajúcich z ekologickej poľnohospodárskej výroby. Inými slovami, biopotraviny sú potraviny vyrábané bez použitia chemických prostriedkov.
Aké sú hlavné výhody biopotravín?
1. Biopotraviny nie sú znečistené jedovatými chemikáliami.
2. Biopotraviny obsahujú v priemere o 50% viac vitamínov a minerálov než „nebio“ potraviny.
3. Biopotraviny nie sú geneticky upravené.
4. Pri výrobe biopotravín sa zvieratám nepodávajú antibiotiká ani rastové hormóny.
5. Chuť biopotravín je oveľa lepšia a rozmanitejšia než pri „nebio“ potravinách. Je to chuť čistej prírody.
6. Produkciou biopotravín napomáhame k lepšiemu životnému prostrediu.
7. Pri biopotravinách nedoplácame z daní na čistenie odpadu, narozdiel od „nebio“ potravín.
8. Pracovníci vo výrobe bioproduktov nie sú ohrozovaní žiadnymi chemikáliami.
9. Biopotraviny „žijú“ a tým napomáhajú nášmu tráveniu.
10. Je preukázané, že konzumáciou biopotravinám prijímame omnoho viac živín v strave, čo výrazne znižuje pravdepodobnosť výskytu rakoviny, artritídy, ochorenia srdca a cukrovky.