klicky

Nakličovanie semien

Nakličovanie semien Semená podľa chuti (bôby, strukoviny, zrno), nakličovaciu misku alebo zaváraninovú fľašu, papierovú utierku a gumičku, čistú filtrovanú vodu. Semená najprv namočíme do čistej filtrovanej vody (malé semená ako sezam a horčica na 6 – 8 hodín, strukoviny na 10 – 15 hodín, zrná na 12 – 15 hodín). Vodu potom vylejeme, semená prepláchneme…

Details

Hustá pórová polievka s klíčkami

Hustá pórová polievka s klíčkami   Ingrediencie: šalotka, cibuľka, pór, paštrnák, zeleninový vývar, olej, muškátový oriešok , 1 čl kurkumy, soľ, korenie. Na dobrom oleji osmažíme cibuľku a šalotku. Potom pridáme pór a paštrnák nakrájaný na kocky – osmažíme. Zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme do mäkka. Potom rozmixujeme na hebkú a hustú polievku. Pridáme muškátový…

Details

Hruškový šalát so sójovými výhonkami

Hruškový šalát so sójovými výhonkami   Na 1 porciu: 1 porcia sójových výhonkov, 1 porcia šalátu dubové listy, 1 hruška, 50ml bio- zeleninového vývaru, 1PL bio-jablčného octu, soľ, čierne korenie, štipka  namletého horčicového semienka, 1 plátok celozrnného ražného chleba, 1PL čerstvo nasekanej pažítky Výhonky blažírovať, so studenou vodou schladiť a odkvapkať. Šalátové listy a hrušku…

Details