10 skvelých receptov zo strukovín

Recepty zo strukovín, ktorým neodoláte. Strukoviny sa objavujú v niektorých domácnostiach skôr výnimočne. Je to obrovská škoda, nakoľko majú množstvo živín a pozitívny vplyv na organizmus. Viac sa o nch môžete dočítať tu. Ako využiť ich potenciál nutričných látok a ako ich uplatniť v jedálničku? Vyskúšajte týchto 10 úžasných receptov! 1. Cícerové placky: bielkovina: cícer…

Details
avokado humus

Fit – Recept – avokádový hummus

Fit – Recept – avokádový hummus Čo tak vyskúšať niečo nové, sviežeho a zdravého? Avokádový hummus má okrem iného veľký obsah železa, vitamínu C, vlákniny, kvalitných bielkovín a tukov. Je ideálny ako dip k najrôznejším pokrmom i ako pohostenie na párty. Kto vyskúša, neoľutuje. ingrediencie 1 plechovka cíceru 2 stredne veľká zrelé avokáda 3 lyžice…

Details
cicer s paradajkami

Cícer s paradajkami

Cícer s paradajkami * cícer (najlepší je čerstvý, uvarený – nie konzerva ) * paradajky (môžu byť aj z konzervy, najlepšie kúsky) * paradajkové pyré – passata * cibuľa * cesnak * morská soľ * olej * bazalka, alebo iné korenie podľa chuti Cícer odporúčam držať namočený vo vode min. 12 hodín, pokojne aj viac…

Details
fazula

Varená fazuľa so zeleninkou

Varená fazuľa so zeleninou. Aby sme to mali pestrejšie druhy strukovín aj  zeleninu môžeme striedať a podľa chuti obmieňať. Využijeme tak širšie spektrum aminokyselín – bielkovín a vlákniny – sacharidov. Nazabúdajte na korenia – majú čarovnú moc aj účinky, štipka kurkumy, chilli, kajanského korenia …. robí divy aj s vaším orgaizmom. Rýchly a jednoduchý recept,…

Details
strukovinove pomazanky na chudnutei

Diétna strukovinová pomazánka

Diétna strukovinová pomazánka Tentokrát sme zvolili červenú šošovicu, ale kľudne môžete použiť akúkoľvek inú strukovinu. Samozrejme nie z konzervy. V biobujóne si uvaríme strukoviny a po vychladnutí ich rozmixujeme s vopred namočenými ľanovými semiačkami /asi s 1 lyžicou/, 1/2 paradajkou, morskou soľou, korením, kvapôčkou umeo octu, ochutili sme postrúhaným cesnakom a podávali teplom chlebíku. Hodí…

Details

Indická paradajková polievka

Indická paradajková polievka Množstvo surovín použitých v tomto recepte je vlastne dobrovoľné – varíme podľa chuti. Základ však tvoria strukoviny – červená šošovica /zdroj bielkovín i vlákniny/ a minimálne 3 ks paradajok alebo pretlak, zelenina a korenia podľa chuti: červená šošovica, bio zeleninový vývar,  cibuľa, zelená paprika, paradajky, zelený peper, koriander, petržlenová vňať, cesnak,čerstvo drvená…

Details

Recept na chudnutie a zdravú výživu: šošovicový mafin

Šošovicový mafin 1 porciu červenej šošovice, 1 porciu zeleniny ( napr. červená paprika, cuketa, olivy), cesnak, soľ, čierne korenie, čili pomleté, 125ml minerálnej vody (perlivá) Postup: Suchú šošovicu s ponorným mixérom spracovať na múku. Zeleninu umyť a nakrájať na jemno, pridať koreniny, soľ a celé zmiešať. Pomaly pridať vodu (s bublinkami/sýtenú) až kým vznikne mierne…

Details