Aj vy z času na čas oprášite tradičné recepty starých mám? Nedáme dopustiť na slovenskú kuchyňu a hoci vieme, že niektoré jedlá nespĺňajú kritéria zdravej stravy, radi si doprajeme haluškym šuľance, jedlá z kyslej kapusty …… Mnohým už chýbajú šikovné babičkine ruky i pohladenie, málokto vie napodobniť lahodné bryndzové pirohy alebo pečené buchty! Darmo – babičky ich varili aj s nekonečnou láskou k nám, ale aj z kvalitnejších surovín. Nie raz sme počuli, že maslo už nie je také , aké bolo kedysi… čo je to za kvások a podobne. Stáva sa vám to? Asi áno. No i tak si môžeme pochutnať na dobrom jedle, tak ako keď sme boli deťmi.

Zdravé, rýchle a chutné recepty z bryndze.

Tie najlepšie recepty z bryndze Tejto skvelej a tradičnej lahôdke sa absolútne nevyhýbajte ani počas redukčných plánov, ozdravných programov. Každý fermentovaný produkt je obrovským prínosom pre organizmus. Staré mamy by boli úžasné výživové poradkyne. Nemyslíte? Aj preto sme siahli na tradičné slovenské recepty, kde blahodárny potenciál slovenských mliečnych produktov vyniká! Vychytané recepty starých mám z…

Details

Smotanový posúch starej mamy

Smotanový posúch Keď som sa o posúchy pokúšala sama – boli akési kamenné – teraz viem, že vláčnosť posúchu babina docielila pridávaním smotany: Potrebujeme :400g polohrubej múky, pol droždia, 150 až 200 ml oleja, 1ČL kryštálového cukru, soľ, 450 – 500 ml polotučného teplého mlieka, 1 kyslú smotanu, 1 vajce, čerstý kôpor alebo pažítku, vňate…

Details

Zemiakové placky starej mamy

Zemiakové placky – obľúbené a dobré jedlo: Potrebujeme: 10 väčších zemiakov, polohrubú múku, cesnak, vajce, bryndzu, slaninu,majoránku, soľ. Zemiaky (asi 7) rozmixujeme v mixéri s vodou na kašu, pridáme múku, soľ, majoránku,a vymiešame na cesto na placky. Cesto na placky naberáme naberačkou a dávame na na pomastenú panvicu a opekáme z oboch strán.Zvyšné zemiaky uvaríme,…

Details