
Bravčové medailónky na listovej zelenine preliaté mandľovým pestom!
Medailónky si môžete pripraviť z chudého bravčového mäsa alebo panenky – takže vo forme mäkkého chutného steaku. Jedlo je vhodné aj ako nedeľný obed, ale aj ako recept na chudnutie, milovníkov fitness receptov kvôli pomerne vysokému zastúpeniu proteínov. Dostatočne zasýti – vydržíte aj 5 hodinovú pauzu pokiaľ sa stravujete podľa metabolic balance.
Potrebujeme: mäso, zeleninu – ideálne listovú + sezónnu – tá bude bohatá na vitamíny, minerály… stredne veľký zemiak.
Pesto: pažítka alebo jarná cibuľka, šalvia, olivový olej, citrónová šťava , mandle alebo orechy …… všetko rozmixovať a preliať tým jedlo …
Postup: Mäso prudko opečieme alebo ugrilujeme, šalát si pripravíme natrhaním zeleniny, pridaní paradajok, uhoriek …. a mäsko naň položíme, podľa chuti pridáme zemiak alebo chlieb a prelejeme pestom, dochutíme podľa svojích chutí.
Ku bielkovinám a vláknine, ako doplňujúce sacharidy môžete využiť zemiak uvarený v šupke. Po uvarení ho môžete krátucko ugrilovať – iba ozdobne a chutí chrumkavejšie. Ak nechcete zemiak – využite knäckebrott. Tuky pridáme v podaní kvalitných olejov z pesta.
Dôležité je jest pomaly a potraviny poriadne rozžuť. Iba tak tráviace enzýmy môžu fumgovať a zúžitkovať jedlo z taniera v prospech organizmu.