Ako navariť zdravo, rýchlo a pri tom zachovať nutričné hodnoty?
Ako uvariť zeleninu, aby ňou aj ostala? Ako pripraviť riasy, rybu, strukoviny, mäso – aby každé sústo bolo plnohodnotnou a lahodnou zmesou výživy a chutí? To všetko je témou K-vital academy IV. – takže si so sebou vezmite zásteru, varechu a ideme na to……
Ako dieťa som sa divila nad tým, prečo mama toľko sleduje relácie o varení, nakupuje kuchárske knihy…. teraz je mi jasné, že hľadala inšpiráciu. Jedla boli úžasné a odzrkadlilo sa to samozrejme aj na mojej váhe! Začala som si to uvedomovať a jedlo sa stalo mojím nepriateĺom – začala som sa ho báť…. Aj to bol dôvod, prečo som sa ho snažila pochopiť trochu a jedlo nevnímam len ako kus mäsa hodeného na tanier! Milujem ho a naučila som sa ho pripravovať tak, aby bolo chutné, zdravé a tiež nutrične zachované. Množstvo informácií z kurzov, prednášok, internetu a z rozhovorov s klientami ma mnohému naučili. Nastal čas podeliť sa o to!
V kruhu milovníkov jedla sme ocenili rýchle nápady, chutné recepty. Dať si na hlavu kuchársku čapicu a chopiť sa varechy nebol problém. Pripravili sme si výborné meníčko!
Šunková rolka s hráškovo chrenovým krémom prinútila postaviť sa do rady všetkých! Polievka z cícera, grilovaná hliva, plnený baklažán, cuketové rizoto, pomarančové tiramisu….. každý si prišiel na svoje a určite aj organizmus! Všetko bolo pripravené tak, aby výživa do naších tiel prúdila jedna radosť!
Ukážky rýchlych príprav, odporúčaní,… bolo množstvo! O ďalšie sa budeme naďalej deliť!