Klíčky
– sú to zrná alebo strukoviny, ktoré sme nechali naklíčiť a tým sme docielili zvýšenie obsahu vitamínov a enzýmov a zároveň zlikvidovali škodlivé látky.
Zo strukovín neodporúčame klíčky fazuliek v tvare ľadvinky – sú nestráviteľné. Naopak výborné je mungo, šošovica,sója…
Jedlo zo strukoviny by malo byť v zásade jednoduché a nemalo by sa kombinovať s iným typom bielkoviny. V tejto kombinácií sú naozaj záťažou pre organizmus.
Výnikajúco trávia so zeleninou – hlavne listovou a zelenou /šaláty, kaleráb, kapusta, brokolica, pór, bylinky…./
Surové ovocie alebo dezerty tiež nie sú tou najlepšou voľbou po strukovinách. Dajte si pauzu, alebo dusené ovocie.
Ak ich chcete zaradiť do jedálnička – robte to najskôr 1-2x týždenne a iba raz do dňa, telo si zvykne a trápenie s nadúvaním pominie.
Klíčky a výhonky sú výborným prostriedkom k tomu, ako si aj v zime a za rozumnú cenu obstarať dostatok prírodných vitamínov a minerálnych látok.