
RAW MALINOVÁ TORTA
1 Šálka lieskových alebo vlašských orechov (korpus )
1 Šálka strúhaného kokosu (korpus)
1⁄2 Šálka hrozienok alebo datlí (korpus)
300 Gram malín môžu byť mrazen (malinová náplň)
2 Kus banány (malinová náplň)
1 Šálka kešu orechov (svetlá náplň)
1⁄3 Šálka medu (svetlá náplň)
1⁄3 Šálka kokosového oleja (svetlá náplň)
1 Kus citrón – šťava (svetlá náplň)
Inštrukcie:
Kešu orechy namočíme do vody na min 5 hodín.
Hrozienka namočíme na cca 1 hodinu.
Banány nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do mrazničky.
Maliny čiastočne rozmrazíme, časť na zdobenie necháme v mrazničke.
Korpus:
Orechy, kokos a namočené scedené hrozienka zmixujeme v mixéry s ostrým nožom. Hmotu utlačíme v okrúhlej forme s odnímateľným dňom s priemerom cca 20cm a dáme do chladničky.
Malinová náplň:
Maliny s banán rozmixujeme na hladkú hmotu a vylejeme na korpus. Rovnomerne rozotrieme, prikryjeme fóliou a uložíme do mrazničky. Časť malinovej náplne si môžeme odložiť na odzdobenie.
Svetlá náplň:
Scedíme kešu orechy a rozmixujeme ich s medom, zľahka roztopeným kokosovým olejom a šťavou z jedného citrónu na hladnú hmotu. Náplň rozotrieme na čiastočne stuhnútú malinovú náplň.
Vrch môžeme podľa fantázie ozdobiť malinovou náplňou. Naznačíme kruhy, ktoré špáradlom roztiahneme.
Celú tortu dáme stuhnúť na pár hodín do mrazničky. Pred podávaním, necháme postáť pri izbovej teplote cca 1 hod.
Inak namiesto banánu v malinovej náplni by mala byť tiež hmota z kešu orieškov, len to by som ich nemala zjesť. Teoreticky môžete svetlú náplň spraviť z dvoch šálok kešu orieškov, pridať šťavu ešte z jedného citróna, tretinu tejto hmoty rozmixovať s malinami.
Ale aj banány sú skvelé a lacnejšie. Len náplň je trošku viac “dreňovitá”.