Rozdiel medzi nizkotučnými a plnotučnými produktami

Ukážeme si to na jogurtoch:

Ak si myslíte, že konzumovaním light výrobkov robíte pre svoje telo niečo prospešné – spozornite!

Jogurt s nízkym percentom tuku sice na prvý pohľad vyzerá zdravšie, ale tuk, ktorý bol z mlieka odstredený je nahradený želatínou, zahustovadlami a arómou – čiže škrobmi a cukrami. Takýto jogurt má vodnatú konzistenciu, nezasýti vás na tak dlhu dobu, ako kvalitný plnotučný a má nizsie % bielkovín.V konečnom dôsledku má menej tuku, ale viac sacharidov, ktoré sa na tuk v tele premenia.

Jogurt plnotučný – v prvom rade je chutný, keďze tuk je nosičom chuti a zasýti vás na dlhšiu dobu, má vyssie % bielkovín a tým podporíte tvorbu svalov a výživu všetkých buniek v ľudskom tele. Neobsahuje cukry, takže nastúpa po ňom prudko inzulín - pocit zasýtenia vydrží dlhšie.

 

 

Veľký rozdiel je aj v tom - čo do jugurtu pridáme: Džem a sirup alebo čerstvé ovocie? Cukor, ktorého prebytok sa nám uloží v tele ako zásoba tukov alebo zdravé uhľohydráty plné vitamínov a vlákniny, ktoré dodajú telu potrebnú energiu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad