Kyseliny deštrukčne pôsobia na všetko. Aj na kameň a kov! Preto o ľudskom tele môžeme hovoriť ako o zázraku! Aby sme sa však sami neničili, potrebujeme kyslosť v tele držať v rovnováhe. Prekyslený organizmus nemôže byť zdravý!
Hlavné príčiny prekyslenia?
Priveľa bielkovín
cukor
nikotín
mastné jedlá
stres a duševné problémy
škodliviny v prírodnom prostredí
hnev, zloba, agresia....
Bohužiaľ človek si škodí sám! Je preto dôležité, aby sme príjimali alkalické látky - tie si telo vyrába zo živín, ktoré príjmame. Tie kyslé si vytvára samo....
Pozrite si prehľad jednotlivých potravín, ktorý vám pomôže aspoň čiastočne sa zorientovať v tom, ktoré sú kyslé a ktoré zásadité.... Hodnoty vypovedajú o ich okysľujúcom alebo neutralizačnom účinku. Čím vyššia je - hodnota, tým viac zakysľujú .....
Biele pečivo - 10 Knäckebrot -0,5
Arašidy -12,7 Mandle - 0,6
Biela ryža - 39,1 Tmavá ryža - 12,5
Biele cestoviny - 5,9 Celozrné cestoviny -2,0 Sójové cestoviny - 0,2
šošovica +6
Fazuľa biela + 12,1
sójové granule + 26,6
ZELENINA:
rúžičkový kel -9,9
kučeravý kel +0,2
hrášok +5,1
pór + 7,2
pažítka +8,3
jarný špenát + 13,1
zeler + 13,3
púpavové listy + 22,7
uhorky + 31,5 /berie sa do úvahy, že nie sú potraviny pestované v sklenníku/
OVOCIE A PLODY:
jablko + 4,1
maliny + 5,3
hrozno + 7,6
pomaranče + 9,2
citróny + 11,5
sušené figy + 27,5
zemiaky + 4 až + 8
mrkva + 9,5
čierna reďkovka + 39,4
listová zelenina, vňate ++++
MASO a RYBY:
bravčové - 38,0
hovädzie - 34,5
morské ryby - 20,0
sladkovodné ryby -11,8
morka -10,5
MLIEČNE PRODUKTY:
tvrdý syr -18,7
tvaroh - 17,3
smotana -3,9
cmar +1,3
kravské mlieko nehomogenizované +4,5
Preto je dôležité potraviny navzájom kombinovať a neutralizovať.... Napríklad mäso + zelenina.....
Ak sa kombinuje mäso a biela ryža????? Alebo mäso so syrom alebo smotanou a k tomu ešte biele cestoviny???????
zdroj: kurt e-tereza pavel estera,robo,w,eva,ivan,natalia
Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad