Prečo je ražný chlieb vhodný aj počas chudnutia? Skvelé recepty!
Nekvasený ražný chlieb
- 1kg ražnej múky
- 1/2 l acidofilného mlieka
- 1 čl soli
- 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude chlieb cítiť za sódou)
Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka. Keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry. Do cesta môžeme počas miesenia pridať ľanové semienka, slnečnicové semienka alebo tekvicové. Rovnako môžeme vrch bochníka potrieť vodou a posypať semienkami. Fantázii sa medze nekladú.