Špenátom plnené kuracie prsia s avokádovou omáčkou    

 

Ingrediencie na 1 porciu:

1 porcia zeleniny (špenát, 1 lyžica cibule nakrájanej na kocky, avokádo)

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie

1/2 lyžičky zeleninového vývaru 

1 porcia kuracích pŕs

 

Špenát očistiťa blažírovať. Vodu zo špenátu vytlačiť a nasekať na kúsky. Cesnak očistiť a nasekať.

Na rozohriatej panvici na malom množstve vody podusiť cibuľku, pridať cesnak a špenát. Dochutíme soľou, korením a 

zeleninovým vývarom.

Predhrejte rúru na 100 ° C (80 ° C, ventilátor, plynová na 1)

Umyte a osušte kuracie prsia. Nakrojte kapsu vodorovne tak, aby boli obe polovice na koncoch spojené. Kapsy naplňte 

dvoma tretinami špenátu. Zohrejte ohňovzdornú misu alebo panvicu bez oleja a z oboch strán osmažte kuracie mäso 

plnené špenátom. Následne zapečte v rúre asi 10 minút.

Dužinu z avokáda zbavte šupky a spolu so zostávajúcim špenátom zmixujte  a krátko zohrejte (nevarte). Omáčku 

servírujte na mäso.

Paradajkovo-cuketová polievka s čerstvým syrom

Ingrediencie na jednu porciu:

1porcia zeleniny (1/2 rajčiny, šalotka, cuketa), 1 porcia čerstvého syru (kozí, ovčí, kravský), 1 strúčik cesnaku, zeleninový vývar, soľ, tymián, oregano, bobkový list, korenie, čerstvo sekaná petržlenová vňať

Postup:

Paradajku sparíme, ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nahrubo posekáme. Cuketu očistiť a nakrájať na kocky.
Do hrnca vložíme zeleninu, bobkový list, tymián a oregano a zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme a okoreníme.
Uvedieme do varu a prikryté varíme asi 10 min.
Potom pridáme časť z porcie syru, všetko premixujeme.
Polievku podávame ozdobenú rozdrobeným zbytkom syru a s petržlenovou vňaťou

 

 

 

 


TwitterYoutubeFlickr