Špenátom plnené kuracie prsia s avokádovou omáčkou
Ingrediencie na 1 porciu:
1 porcia zeleniny (špenát, 1 lyžica cibule nakrájanej na kocky, avokádo)
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
1/2 lyžičky zeleninového vývaru
1 porcia kuracích pŕs
Špenát očistiťa blažírovať. Vodu zo špenátu vytlačiť a nasekať na kúsky. Cesnak očistiť a nasekať.
Na rozohriatej panvici na malom množstve vody podusiť cibuľku, pridať cesnak a špenát. Dochutíme soľou, korením a
zeleninovým vývarom.
Predhrejte rúru na 100 ° C (80 ° C, ventilátor, plynová na 1)
Umyte a osušte kuracie prsia. Nakrojte kapsu vodorovne tak, aby boli obe polovice na koncoch spojené. Kapsy naplňte
dvoma tretinami špenátu. Zohrejte ohňovzdornú misu alebo panvicu bez oleja a z oboch strán osmažte kuracie mäso
plnené špenátom. Následne zapečte v rúre asi 10 minút.
Dužinu z avokáda zbavte šupky a spolu so zostávajúcim špenátom zmixujte a krátko zohrejte (nevarte). Omáčku
servírujte na mäso.