Cícer – špenátová polievka
Ingrediencie na jednu porciu:
1 porciu zeleniny (1PL nasekanej cibule, čerstvý špenát), 1 porcia cíceru, 1 strúčik cesnaku, 1 ČL sladkej mletej papriky, 1 ČL kurkumy, ½L zeleninového vývaru, ½ ČL škorice
Postup:
Cícer na noc namočiť do studenej vody a na druhý deň vodu zliať. Cícer s 1/4L čerstvej vody nechať zovrieť a 20min pod pokrievkou nechať variť. Cesnak očistiť a pretlačiť a spolu s cibuľkou v horúcom hrnci opiecť, potom zaliať vývarom. Cícer pridať a okoreniť paprikou, kurkumou, škoricou a citrónovou šťavou. Špenát umyť, odkvapkať a pridať do hrnca a na miernom ohni uvariť do mäkka.
Tip: môže sa použiť aj mrazený špenát alebo mangold. Pre tých čo majú málo času, môžu použiť cícer aj z plechovky
Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad