Tekvicovo- ďumbierová polievka so semienkami


Ingrediencie na jednu porciu:

1 porciu semienkovej zmesi (slnečnicové a tekvicové semienka), 1čajová lyžička čierneho sezamu, 1 porcia zeleniny ( tekvica, napr hokaido, 1ČL nesekanej cibule), 1 konárik rozmarínu, 1 strúčik cesnaku, 1/2 červenej čili, čerstvý zázvor, 300ml zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie

Postup:

Zohriať panvicu (teflon) bez oleja, semienkovú zmes v nej opražiť, vybrať a nechať chladiť. Sezam taktiež opražiť (nasucho). Tekvicu umyť, očistiť a nahrubo nakrájať, nemusí sa olúpať. Rozmarín obrať z konárika a nasekať najemno. Cesnak a čili očistiť a taktiež najemno nasekať. Zázvor očistiť a nastrúhať. Zeleninu podusiť do mäkka, ponorným mixérom mixovať a dochutiť soľou a korením. Semienkovú zmes a sezam pridať tesne pred servírovaním.

Tip: Vhodné vziať si polievku do práce (v termoske) a semienka oddelene zabaliť. Miesto semienok môžte ako bielkovinu použiť tofu, fetu alebo mliečnu hrudku.


Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad