Špenátom plnené kuracie prsia s avokádovou omáčkou
Ingrediencie na jednu porciu: 1 porcia zeleniny (špenát, 1 lyžica cibule nakrájanej na kocky, avokádo), 1 strúčik cesnaku, soľ a korenie, 1/2 lyžičky zeleninového vývaru, 1 porcia kuracích pŕs <viac>
Šampiňóny plnené mletým kuracím mäsom
Ingrediencie: porcia kuracích alebo morčacích pŕs, šampiony s väčšou hlavičkou, cibuľka (šalotka) alebo pór, podľa chuti cesnak, soľ, biele korenie, paprika, rasca (rímsky), čierny sezam, ev. najemno nasekaná petržlenová vňať, knäckebroty (nadrviť na "strúhanku" - použite ručný mixér alebo strúhadlo) <viac>
Mäso pomelieme, zmiešame s knäckebrotovou strúhankou, najemno nakrájanou cibuľkou, cesnakom, ochutíme soľou, paprikou, bielym korením, rascou a petržlenovou vňaťou.
Podľa potreby pridáme trochu vody, či zeleninového vývaru.
Šampiňóny očistíme, zbavíme nožičiek (tie nakrájame a pridáme do mäsovej zmesi).
Naplníme mäsovou zmesou, posypeme čiernym sezamom a pečieme v rúre cca 20 minút (podľa veľkosti šampiňónov).
Podľa Poręba podlievame vodou alebo zel. vývarom.
Podávame s žitným celozrnným chlebom.
Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad