Šalát z rozpečených paradajok s kozím syrom
Ingrediencie: 600 g rôznych paradajok (aj malých a Kumato,) 200-250 g kozieho tvarohu alebo čerstvého kozieho syra, olivový olej, 50 g vopred namočených pšeničných zŕn,
nA ochutenie SOĽ: 1 lyžica morskej soli, 1/2 lyžičky mletého čili alebo sumách, štipka mletého feniklu, najemno nastrúhaná kôra z 1/2 biocitronu
Rúru rozohrejte na 180 ° C.
Väčší paradajky nakrájajte, menšie ponechajte v celku a dajte ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie alebo do zapekacej misy. Pokvapkajte olivovým olejom a dajte na približne 5 až 10 minút piecť.
Medzitým opražte osušenú pšenicu na dvoch lyžiciach olivového oleja.
V miske zmiešajte všetky suroviny na ochutenú soľ.
Paradajky vyberte z rúry, nechajte trochu vychladnúť a podávajte ich s kozím tvarohom a zrnkami pšenice a posypané ochutenou soľou.
Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad