Teplý šalát z naparovanej zeleniny a marinovaného tofu
ingrediencie:
4 červené cibule, nakrájané na štvrťky • 4 väčšie mrkvy, nakrájané na silné šikmé plátky • brokolica, rozdelená na ružičky • 180 g marinovaného tofu nakrájaného na kocky (hotový výrobok, napr od firmy Sunfood) • 2 lyžice sezamového biooleja • 1 ľadový šalát , rozobratý na listy na zálievku: 8 lyžíc panenského olivového biooleja • 2 lyžice celozrnnej biohořčice • 4 lyžice citrónovej šťavy • 1 lyžica BIOMED • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Do hrnca nalejte vodu, osoľte ju a vložte parátko.
Na ňom pod pokrievkou 5-7 minút varte cibuľu.
Potom pridajte mrkvu a asi po 4 minútach brokolicu.
Cibuľa by mala byť uvarená úplne domäkka, bude príjemne sladkastá.
Brokolica ale musí zostať zelená.
Medzitým si opečte na oleji kocky marinovaného tofu.
Do misky vložte všetky suroviny na zálievku a vyšľahajte je dohusta a dokrémova.
Teplú zeleninu naaranžujte na ľadový šalát, posypte vyprážaným tofu a polejte horčicovou zálievkou.
Poávejte s žitným chlebom.
Pridajte sa k nám: K-Vital Beauty Centrum K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad K-Vital Poprad