
Nepečená avokádová RAW torta podľa Metabolic Balance.
Tak táto lahôdka je vhodná nie len na Vianoce, ale aj vtedy, keď je chuť na sladké a dôvod na oslavu! Návšteva neodolá a celá príprava zaberie len pár minút.
Potrebujeme:
Na krém: zrelé avokádo, bio kakaový prášok alebo karob, agáve sirup alebo originál trstinovú trávu
Na korpus: semiačkovú zmes – alebo orechy, ktoré rozdrvíme, ďatle, chia semiačka
Množstvo si určujeme podľa potreby – torty si vieme vyrobiť v rôznej veľkosti. Časť semiačok rozmixujeme s ďatlami, časť len rozsekáme a pridáme k tomu asi lyžicu chia semiačok. Chia asi 2 hodiny pred použitím talejeme po povrch vodou a necháme stáť.Vznikne gélovitá emulzia, ktorá nám poslúži miesto vajíčka na zlepenie. Vymixovanú zmes, nasekané orechy a chia zmiešame a natlačíme na dno formy.
Do mixéra dáme avokádo, ak chceme docieliť špecifickú chuť – môžeme primiešať napríklad pomaranč, višne … pridáme karobový prášok a trochu kakaa a dochtíme agáve sirupom. Mixujeme do hladka. Napokon nanesieme na korpus a necháme vychladnúť a stuhnúť v chlade. Vydrží dlho a ozdobiť si ju môžeme podľa vlastnej fantázie!