
RAW kapustová polievka s údeným tempehom – chudnite a stravujte sa zdravo!
Tento recept je kombináciou úžasných potravín – prospešných organizmu na posilnenie imunity, ochranu črevnej mikroflóry, zásobenie tela vit. K, vit. B, C, ……. zásoba rastlinných bielkovín, získaných kvasením sóje v podobe tempehu /významná potravina získaná fermentáciou sóje/, kyslá kapusta – všeliek starých mám! Vedeli ste ale, že ak kvasené – fermentované produkty tepelne spracujeme – znehodnotíme ich?
Preto aj tento recept je trochu netradičný – zachová si mnoho násobne viac vitamínov ako klasicky varená kapustnica!
Potrebujeme: cibuľu, olivový alebo sézamový olej, sladkú červenú papriku, lyžičku ražnej múky – celiatici amarantovú, korenie bobkový list, kyslú a čerstvú kapustu v pomere 1:1, kaleráb… jeden údený tempeh 200g, miso pastu a sójovú omáčku.
Cibuľu osmažíme na oleji, zasypeme paprikou, lyžičkou múky a poriadne premiešame – pridáme surovú kapustu, korenie, podlejeme vodou, ochutíme troškou miso pasty a krátko podusíme. Kaleráb nakrájame na kocky a pridáme do varenia. Ak je polomäkký – polievku odstavíme z pece, zľahka primiešame kyslú kapustu a na plátky nakrájaný tempech, dochutíme podľa potreby miso pastou alebo sójovou omáčkou a necháme odstáť, aby sa chute prepojili. Polievku môžeme zjemniť sójovou smotanou – ale nie je to nutné – fanasticky chutí aj bez nej:-)
Miso pasta a sójová omáčka, tempech – to sú kvalitné sójové fermentované produkty – zaveďte ich do svojej kuchyne a tešte sa z pocitu ozdravovania. Bielkoviny sú čiste rastlinného pôvodu a namiešajú sa – polievka je ľahko stráviteľná.