Ružová pomazánka

Reďkvičkovo-chrenová pomazánka
Čerstvé chrumkavé reďkvičky nás už lákajú a jarné slniečko priam nabáda, aby sme netrávili v kuchyni priveľa času a radšej sa pohli von a do záhrad. Ak máte už svoju reďkovku, pažítku, či iné jarné pochúťky – poďme na to. Podľa chuti si vyberte syr alebo jogurt – my sme zvolili čerstvý ovčí, dá sa samozrejme využiť sójový, kozí, klasický kravský… Reďkovku, chren a petržlenovu vňať najemno nasekajte a vmiešajte do sira, pridajte kvapku citróna a ak nie je syr sám o sebe slaný – ochuťte. Ja pridávam aj vopred nadrvenú a namočenú morskú riasu. Zvýši sa tak prísun dôležitých minerálov do organizmu!
Výborne chutí na špaldovom alebo ražnom chlebe!