Šalát z kuskusu, s fetou a avokádom
Suroviny
500g kuskusu,1l zeleninového vývaru,1-2 ošúpané avokáda,200g feta syru,kapary (asi 5-6 guličiek),1 cibuľu,10 sušených paradajok v oleji,½ menšej šalátovej uhorky
šťavu z 1 citróna,petržlenovú vňať,píniové oriešky,listy šalátu (rímsky, poľný, špenát, rukola),niekoľko guličiek čerstvého hrášku,2-3 PL extra panenského olivového oleja,morskú soľ,korenie
Postup
Kuskus nasypte do misy, zalejte teplým vývarom tak, aby bol celý ponorený, premiešajte a na teplom mieste nechajte odstáť, až kým neabsorbuje všetok vývar. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Potom ho ochutnajte a ak bude stále tvrdý, znova prilejte vývar a proces opakujte – hotový kuskus má byť mäkký.Olúpané avokádo nakrájajte na plátky a dajte do misky. Pridajte nasekané kapary, fetu, cibuľu, rajčiny, petržlenovú vňať a uhorku. Na suchej panvici zľahka opražte pár píniových orieškov (pozor, aby sa vám nespálili, boli by horké) a spolu s olejom, citrónovou šťavou, natrhanými listami šalátu a guličkami hrášku ich vhoďte do misky. Potom pridajte kuskus. Ten s ostatnými ingredienciami pekne premiešajte a dochuťte podľa seba.