
INGREDIENCIE
na 1 porciu ( ak ste v intenzívnej prísnej fáze , dodržujte odporúčanú gramáž podľa vášho osobného plánu ) !
10 čl Semienkové zmesi ( 5 článku slnečnicových semienok & 5 článku tekvicových semienok )
100g zeleného čerstvého špargle
50g jarná cibuľka
2 článku repkového oleja
Himalájska soľ , korenie
1 zväzok zelenej petržlenovej vňate
1 čl oleja z marhuľových jadier ( nemusí byť )
POSTUP
Na rozohriatej panvici potreté troškou repkového oleja opražte Semienkový zmes a na kocky nakrájaný plátok celozrnného ražného chleba . Preložte zmes na tanier a dajte bokom .
Špargľa umyte , olúpte a nakrájajte na kúsky aj s jarnou cibuľkou .
Pridajte na panvicu 1 čl repkového oleja a osmažte na ňom špargľu a cibuľku . Dochuťte soľou a korením .
Pripravte zeleninu na tanier a posypte opraženou Semienkový zmesou .
Ozdobte listy petržlenu a pokvapkajte marhuľovým olejom .
Začnite jedlo Semienkový zmesí ( pravidlo : prvá do úst vždy 1 – 2 sústa bielkoviny ! )
TIP
Miesto Semienkové zmesi môžete použiť aj MANDELÁDU ( mix mandľových a slnečnicových semienok ) .
Zeleninu môžete obmieňať podľa sezóny … nebojte sa experimentovať J !
Dobrú chuť s metabolic balance …
Recept aj fotografie použité z knihy metabolic balance – Leichter genießen
autor : Dr Med . Wolf Funfack & Bernd Meyer