Steaky z bravčovej panenky s listovou zeleninou, preliate bylinkovým pestom – podávané so zemiakom uvareným v šupke
Steaky prudko orestujeme tak, aby ostal mäkký / nie je nutné ochucovať a ak tak morskou soľou/
Uhorku, cuketu, mrkvu nakrájame škrabkou po dĺžke na tenké plátky, pridáme listy šalátu a ochutíme jarnou cibuľkou a citónovou šťavou – šalát, uhorku,zelenú cibuľku, teda všetko zelené – nakrájame, nasekáme – ochutíme citrónovou šťavou
Pesto: pažítka alebo jarná cibuľka, šalvia, olivový olej, citrónová šťava , mandle alebo orechy …… všetko rozmixovať a preliať tým jedlo …
Zemiak uvarený v šupke nemusí byť.
Nutrične vyvážené jedlo doplní potrebné množstvo bielkovín a tiež energie. Chudé mäso sa stáva zdrojom pre pevnú postavu, enzýmy získané zo zeleniny pomôžu uľahčiť stráviteľnosť a ustrážia pH – takto naservírované jedlo preliate pestom dodá potrebné antioxidanty z byliniek a omega 3 kyseliny z kvalitných olejov a mandlí.
Zemiak uvarený v šupke si uchová vysokú výživovú hodnotu, má nižší glykemický index a množstvo vlákniny – docielite tak dlhší pocit zasýtenia!
Dôležité je jest pomaly a potraviny poriadne rozžuť. Iba tak tráviace enzýmy môžu fumgovať a zúžitkovať jedlo z taniera v prospech organizmu.