Zdravá nepečená vitamínová torta

ORECHOVO-MAKOVÝ KOLÁČ – ŠTEDRÁK
2 | šálky | orechov (orechový korpus) |
1⁄2 | šálka | hrozienok (orechový korpus) |
1 1⁄2 | šálka | maku (maková náplň) |
1⁄2 | kus | sušené slivky (maková náplň) |
1 | šálka | kešu orechov (svetlá náplň) |
1⁄4 | šálka | medu (agávový sirup) (svetlá náplň) |
1⁄4 | šálka | kokosový olej (svetlá náplň) |
1 | kus | citrón – šťava (svetlá náplň) |
2 | polievkové lyžice | med (čokoládová poleva) |
2 | polievkové lyžice | kokos. olej (čokoládová poleva) |
2 | polievkové lyžice | kakao (čokoládová poleva) |
Postup
Kešu orechy namočíme minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Hrozienka a sušené slivky namočíme aspoň na hodinu. Orechový korpus: Orechy (vlašské, mandle, lieksové) zmixujeme so scedenými horzienkami (môžeme nahradiť datľami)v mixéry s ostrým nožom. Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chlaničky. Maková náplň: Zomletý mak rozmixujeme so scedenými slivkami (môžene nahradiť hrozienkami). V prípade potreby môžete dochutiť medom a pridať pol šálky orechov. Makovú náplň rozdelíme na orechový korpus a dáme do chladničky. Svetlá náplň: Kešu orechy zlejeme, pridáme med (agávový sirup), zľahka roztopený olej, šťavu z citróna a rozmixujeme na hladký krém. Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na hodinu do mrazničky. Čokoládová poleva: Olej, med a kakao rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň.