raw_metabolic_balance

Ovsenné vločky a orechy – recept na chudnutie!

Ovsenné vločky, orechy alebo tekvicové semiačka -  Recept na chudnutie Toto zdravé Raw jedlo je vhodné kedykoľvek počas dňa. Rýchly recept na raňajky, obed,večeru – to už necháme na Vás ! Nutrične je však plnohodnotné a zdravé! Recept je vhodný pre milovníkov zdravého životného štýlu, RAW,fitness, metabolic balance ….. Ak ste celiatik – použite miesto…

Details
zdrave_dezertyRAW

Tekvicové a slnečnicové semiačka – zdravý RAW dezert aj na chudnutie s Metabolic Balance

Zdravý dezert z tekvicových a slnečnicových semiačok. Nahraďte dezerty plné cukru a tuku za zdravý – plný bielkovín a kvalitných rastlinných olejov. Na jednu porciu potrebujete 100 g semiačkovej zmesi, ľubovoľné ovocie, avokádo alebo lyžičku ľubovoľného za studena lisovaného oleja – môže byť aj tekvicový olej, lahodnú chuť dezertu dodá aj makový, mandľový a orechový…

Details
sacharidy s nízkym glykemickým indexom

Sacharidy a glykemicky index potravín. Potraviny s nízkym glykemickým indexom.

Sacharidy a glykemicky index potravín zohrávajú pri štiepení stravy výraznú a dôležitú úlohu! Vyberať si potaviny s nízkym glykemickým indexom sa opláca Čo to ten glykemický index vlastne je?? Glykemický index – Tento index vyjadruje rýchlosť za akú sa sacharidy obsiahnuté v potravine premenia v tráviacom trakte na glukózu , ktorá sa potom dostáva do…

Details
tuky

Sú tuky dobré aj zlé? Z ktorých sa nepriberá? Ako ich v strave rozoznávať?

Máte predstavu o tom, že z tukov sa priberá? Že sú príčinou obezity a chorôb? Možno ste tejto teórií podľahli natoľko, že ste ich vylúčili zo svojho jedálnička? Alebo predsa len tuk v strave nie je pre vás strašiakom? Aké tvrdenia sú pravdivé? Potrebujeme vôbec tuk vo výžive Tuk je nosič chutí, dokonca pôsobí ako…

Details

Tuky a oleje. Body dymenia a topenia!

Ako vyberať oleje a tuky na varenie zdravej stravy? Ktoré sú najvhodnejšie na chudnutie a udržanie si zdravia?Dobré a zlé oleje? Podľa nasýtenia mastnými kyselinami rozoznávame tuky a oleje určené pre  studenú kuchyňu a pre teplú kuchyňu. Bod  zadymenia, je  bod  pri  ktorom  tuk  začína  dymiť,  začína  jeho  chemický  rozklad  a tým v ňom vznikajú…

Details