
Raw nátierka z tekvicových a slnečnicových semiačok.
O pozitívnych účinkov rôznych semiačok sme sa už zmieňovali. Pripomíname – že je dobré ich používať bez tepelnej úpravy a namočené. Tukové a sacharidové jedlá vieme nahradiť plnohodnotnými bielkovinovými a na zdravé oleje bohatými receptúrami. Tu je jedna z nich:
Tento recept je vhodný hlavne vtedy, ak nám opúchajú nohy a zalieva sa telo – soľ je nahradená stonkovým zelerom – ten je jej prirodzeným zdrojom a vyvažujeme ho avokádom – bohatým na draslík.
Potrebujeme semienkovú zmes (slnečnica a tekvicové semienka nie solené!), ak ste už v druhej fáze metabolicu pridáme lyžicu olivového oleja, ak nie pridáme vodu, podľa potreby avokádo a zelér, môžeme pridať morskú riasu /vopred namočenú, korenie podľa chuti, cesnak.
Všetko spolu rozmixujeme a podľa nálady dochutíme – môžeme použiť kvalitnú sójovú omáčku Tamari, čilli ….. to už nech je aj na vašej fantázii. Ozdobte a posýpte bylinkami.
Natierame na knäckebrotty, celozrné pečivo, alebo môžeme vmiešať ako pastu do celozrných cestovín. Naplniť touto zmesou môžeme aj šalátové listy a konzumovať ako wrap.