
Tofu krém na tisíc spôsobov.
Dochádza vám inšpirácia, čo chutné zdravé pripraviť pod zub. Rastlinná bielkovina tofu alebo ešte lepšie tempeh je základom tohto receptu. Pridať doň môžete naozaj podľa fantázie korenia, bylinky, zeleninu, cesnak … zakaždým vyčarujete novú zaujímavú chuť. Pri hre s korením dokážete nádherne ovládať termiku jedla a teda po poradenstve a typológii vášho metabolizmu si budete vedieť namiešať dokonalú harmóniu chuti ale aj štartovacej zmesi práve pre vaše telo.
Či už diéta, alebo zdravý životný štýl …. nech nám všetkým chutí!
Potrebujeme: tofu,cenak,bylinky,korenie,soľ,kyslé uhorky
Tofu rozmixujeme na hladku kašu – môžeme si pomôcť lyžičkou vody alebo oleja. Ak máme zmes rozmixovanú – pridáme do nej korenie, soľ, cesnak, kôpor, maličko nálevu z kyslých uhoriek alebo na jemno nakrájané uhorky. Premiešame a necháme chvílinku postáť.
Z cukety si nastrúhame hobliny pomocou škrabky, z každého plátka zrolujeme “pohárik” a naplníme zmesou tofu.
Tanier ozdobíme na jemno nakrájanými rajčinami a môžeme podávať s ľahkým zdravým pečivom alebo cestovinou.